Baskani Gülsoy Açiklamasi 'Basin, Demokratik Hayatin Vazgeçilmez Unsurudur'

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskani Gülsoy Açiklamasi 'Basin, Demokratik Hayatin Vazgeçilmez Unsurudur'
Dogru ve objektif yayinlariyla, halkin haber alma hakkini kullanmasina hizmet eden basin camiasinin, gayretli ve özverili çalismalarini takdir ettigini ifade eden Baskan Gülsoy, mesajinda sunlari söyledi.



“Basin, demokratik hayatin vazgeçilmez unsurudur. Toplumun çikarlarini göz önünde bulundurarak tarafsiz haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci basin olmustur. Toplumun bilincini artirmak, bilgilendirilmesini saglamak, kamuoyu olusturmak ve gerçekleri arastirmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir. Tüm dünyada yasanan gelismeler konusundaki bilgileri zor sartlar altinda dahi olsa bizlere ulastiran ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basin mensuplarimizin çalismalari takdire sayandir. Teknoloji ve bilisim sektöründeki gelismelere bagli olarak, iletisim araçlarinin kullaniminda ki hizli artis ve degisen iletisim süreci yazili ve görsel basini da etkisi altina almistir. Bu açidan her anlamda objektif ve dogru bilgiye daha kisa sürede ulasma ihtiyacinin artmis olmasi, basinin sorumlulugunu daha da arttirmistir. Bu anlamda halkin gözü ve kulagi olan, zor sartlar altinda bu görevi yürüten, güçlükle gazete çikaran, yayincilik yapan arkadaslarimizin çabalarini takdir ediyorum. Bu kapsamda sorumlu, bagimsiz ve tarafsiz yayincilik anlayisiyla çalisan gazetecilerin yaptiklari görevin önemi daha da artmaktadir. Içinde bulundugumuz Pandemi sürecinde de basin mensuplarimiz yaptiklari haberlerle toplumsal duyarliliga katkida bulunmus ve kamuoyunu gelismelerden haberdar ederek çalismalarin saglikli bir sekilde yürütülmesine destek olmustur. Pandeminin her sektörü oldugu gibi özellikle yerel basinimizi da ciddi manada etkilediginin farkindayiz. Bu zor dönemde göstermis olduklari mücadeleden dolayi ayrica tesekkür ediyorum. Bu inanç ve güvenle çalismalarini büyük bir özveriyle devam ettiren, kamuoyunun aydinlatilmasi için her sartta görevleri icra eden, mesleginin zor sartlarina ragmen mesai kavrami gözetmeksizin hizmet eden basta Kayseri olmak üzere tüm basin mensuplarimizin meslek hayatlarinda basarilar dileyerek, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularimla kutluyor, görevlerini yaparken yasamlarini yitiren degerli basin çalisanlarini, basin sehitlerini rahmetle aniyor, tüm basin çalisanlarimiza selamlarimi ve basari dileklerimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA