Vakalarin En Çok Arttigi O Ilde Sokaklarda Maskesiz Gezen Vatandaslar 'Pes' Dedirtti

Saglik Bakanligini haftalar olarak açikladigi verilere göre ülke genelinde vakalarin en çok arttigi iller arasinda birinci sirada olan Kirklareli’nde maskesiz gezen vatandaslar ‘pes’ dedirtti.

Vakalarin En Çok Arttigi O Ilde Sokaklarda Maskesiz Gezen Vatandaslar 'Pes' Dedirtti


Saglik Bakanligi’nin haftalik olarak açikladigi verilere göre Türkiye genelinde en çok vaka artisi ile Kirklareli 1. sirada yerini aldi. Bir önceki hafta 445,63 olan vaka sayisi, 18 - 24 Aralik tarihleri arasinda 468,85’e yükseldi. Bununla birlikte kenttin en islek caddelerinde korona virüs önlemlerini hiçe sayip maske ve sosyal mesafe kurallarina uymayan vatandaslar “pes” dedirtti.

Vakalarin artis sebebinin kurallara uyulmadigini dile getiren Zait Demirtas, “Tek çare vatandaslarin tedbirlere uymasi ve asilarini olmasi. Ben mesela 3 tane asi oldum, bu hafta da 4. asimi olacagim. Vatandaslar asiya ve tedbirlere riayet etmesi gerekiyor ki kolay atlatalim hastaligi. Vatandaslar genelde tedbirlere uymuyor. Bakiyorsun çogunun maskesi yok. Bos bos gezinenler var. Biraz daha dikkat edilmesi gerektigini görüyoruz. Vaka sayilarinin çikmasi önemli degil, asi vurulmazsa sikinti oluyor. Asi vuruldugu zaman pek endise olarak görmüyorum. Devletimiz diyorsa ’Biz sizin için asi yaptik.’ gidin ama yerli ama diger asilar fark etmiyor, asinizi olun” dedi.

(Hüseyin Çanli-IHA)
Kaynak: İHA