Siemens Ve SOCAR Türkiye'den Is Birligi

Siemens Türkiye ve SOCAR Türkiye, ana enerji dagitim altyapisi tedarigi için anlasma imzaladi.

Siemens Ve SOCAR Türkiye'den Is Birligi


Sektörlerinin önde gelen sirketlerinden Siemens Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Sirketi SOCAR’in Türkiye faaliyetlerini yürüten SOCAR Türkiye arasinda ana elektrik altyapisi is birligi anlasmasi imzalandi. Anlasmaya göre, Siemens Türkiye 5 yil süreyle, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi çatisi altindaki STAR Rafineri, SOCAR Depolama ve Petkim Petrokimya Holding’in tüm enerji dagitim altyapisi ile SCADA sistemlerinin kurulumunu ve yenilenmesini üstlenecek.

SOCAR Türkiye Izmir - Aliaga tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuya iliskin açiklamalarda bulunan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Sirket olarak, ‘Gelecek için Bugünü Dönüstürme’ ilkemizle endüstrilerin dijital dönüsüm yolculuklarina ivme katmak üzere çalisiyoruz. Artik dijitallesme süreçlerimizi hizlandirmamiz ve bunun için de öncelikle “yeni” olana adapte olmamiz önem tasiyor. Gelecek için sürdürülebilir bir büyüme stratejisi yürütmemiz, yeni nesillere daha iyi bir yasam birakmamizin temel taslarindan biridir. Bu vizyonla, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon faaliyetlerimiz ilkeli bir döngü içinde birbirlerini güçlendiriyor. Bu kapsamdaki is birliklerimiz açisindan örnek teskil edecek bir projeyi imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. SOCAR Türkiye’nin katma degeri yüksek faaliyetlerinin, sürdürülebilirlik ilkeleri dogrultusunda kapsaminin genisletilmesi için teknoloji gücümüz ve uzmanligimizla katki sunacagiz” dedi.



SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi Baskani ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, gerçeklestirdikleri is birliginin tüm grup sirketlerini kapsayan dijital dönüsüm çalismalarini daha efektif bir seviyeye tasiyacagini belirterek, “Dijitallesmenin yeni dünyanin is yapis sekillerini belirlemedeki etkisini biliyor ve altyapimizi gelisen teknolojinin sundugu yenilikçi dijital çözümlerle entegre etmeye büyük önem veriyoruz. Verimli ve sürdürülebilir üretim adina katma deger alanimizi genisleten dijitallesme çalismalarimizda Siemens’in saglayacagi altyapi destegiyle artik daha güçlü yol alacagiz. Dijitallesme, faaliyetlerimize büyük bir hiz ve çeviklik katarken dünyanin sürdürülebilir gelecegi için de deger olusturuyor. Dijital dönüsüm, yeni yatirimlar ve projelerle gelecek dönemde de odaklandigimiz en önemli alanlardan biri olmaya devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA