Sanayici Ve Is Adamlari Istisare Toplantisinda Bulustu

Sivas Valiligi, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) ev sahipliginde ’Sanayici ve Is Insanlari Istisare Toplantisi’ düzenlendi.

Sanayici Ve Is Adamlari Istisare Toplantisinda Bulustu
1. OSB’de faaliyet gösteren yatirimci firma sahiplerinin taleplerinin masaya yatirildigi toplantiya Vali Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, STSO Baskani Mustafa Eken, OSB yönetim kurulu üyeleri ve müdürleri ile sanayiciler katildi.

Programda konusan STSO Baskani Mustafa Eken, Sivas’ta zor olan birlik ve beraberligin saglandigini ifade ederek, “Bu birlik ve beraberlik ruhu ile tesvikin Sivas’a gelmesinde emegi olan herkesten Allah razi olsun. Basta Sayin Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Sehrimizin en önemli sektörü olan imalat ve üretim yapan is insanlarimizla yaptigimiz bu toplanti çok önemli. Buradaki misafirlerin hepsi Ticaret ve Sanayi Odamizin üyeleri. Hepimiz bir aileyiz, herkes kendi evinde. 3-4 yillik süreçte 1.OSB’de güzel isler yaptik, güzel fabrikalar açildi. O kadar çok istihdam saglandi ki bugün 11 bin - 12 bin insanimiz burada evine ekmek götürüyor. Yer verilen fabrikalarda bittiginde 15 bin civarinda çalisanimiz olacak. Demirag OSB’de ise 40 bin hedefimiz var. Demirag OSB’de 28 Bin kisi istihdam etsek bile 1.OSB’yi de hesaba katarsak sayi 40 Bini buluyor. Bu da Sivas için çok önemli rakam. Demirag OSB’de hassas davranacagiz; valimiz, belediye baskanimiz ve Ticaret ve Sanayi Odasi olarak her isteyene arsa vermeyecegiz. Depo olarak kullananlara degil fabrika kuranlara verecegiz. OSB’lerimizde on binlerce insanimiza istihdam saglayacagiz” seklinde konustu.

1.OSB’de cazibeden yararlanmak istiyor

1.OSB’de bulunan yatirimcilarin da Cazibe Merkezi kapsamina alinma konusunda beklentileri olduguna dikkat çeken Baskan Eken, “Sivas’ta ciddi bir birlik ve beraberligimiz var. Özellikle bürokrasi engelini Sivas’ta tamamen kaldirdik. Yatirimcinin her zaman yanindaydik, valimizle, belediye baskanimizla, bürokrasi engelini astik. Demirag OSB’nin Cazibe Merkezi ilan edilmesi çok önemli bir gelisme. Ama bunun sadece Demirag olarak verilmesi herkeste soru isareti olusturdu. 28 Aralik Çarsamba gecesi kararname yayimlandi. Daha sonra sanayici arkadaslarimiz Odamiza ziyarete geldi. 1.OSB’nin de Cazibe Merkezi olmasi konusundaki taleplerini ilettiler. Pazar günü valimiz, belediye baskanimiz ve AK Parti Milletvekilimiz ile Istanbul’a gittik. Cumhurbaskanimizin programinin ardindan heyetimizin almis oldugu randevu neticesinde bir görüsme sagladik. O görüsmede kendisine tesekkür ettik, Sivasli sanayicilerimizin selamlarini ileterek, Sivas’in tamaminin Cazibe Merkezleri kapsamina alinmasi talebimizi ilettik. Valisi, Milletvekilleri, Belediye Baskani, TSO Baskani ile tüm paydaslari gerekeni yapiyor, yapmaya devam edecek. Birlik ve beraberlikle sehrimizi hak ettigi yere tasiyacagiz. Yeter ki aramiza fitne sokmak isteyenlere firsat vermeyelim. Sivas ülkemizin ve bölgemizin yatirim üssü olacaktir” ifadelerini kullandi.

Bilgin “Önemli olan talepleri avantaja dönüstürecek irade”

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin konusmasinda önemli olan talepleri avantaja dönüstürecek iradeyi ortaya koymak oldugunu ifade edip, “Biz, Sivas’i konusmaktan sorunlari varsa yüzlesmekten, talepleri beklentileri alip bunu takip etme noktasinda bir irademiz var. Bugün Allah’a sükür Sivas belli bir noktaya geldi. Daha iyisi olmasi için içimizde ask sevk oldugu için de bugün buradayiz. Bizler, burada bu sehre hizmet etmekle yükümlü kisiler olarak vatandaslarimizin is insanimizin, sanayicimizin, ticaret erbabinin hakli taleplerini dinleyip bunu ilgili mercilerde de takip etmek üzere buradayiz. Demirag OSB, Sivas’in bir Kizilelma’siydi. Demirag OSB ile Sivas’i daha iyiye nasil götürürüz, buradaki herkesin derdi o. Bugün burada olmamizin sebebi 28 Aralik’ta ki kararnamenin yayinlanmasi. Bundan sonra yapmamiz gereken hususta bu birlikteligi devam ettirerek, Sivas’in hakli taleplerini hakli argümanlarla dogru cümlelerle belirleyip dogru makamlarda hakli mücadelemizi dogru sekilde anlattigimiz zaman Sivas’in çok daha iyi bir noktaya gelecegine inaniyorum. Önemli olan bu hakli talepleri avantaja çevirecek iradeyi ortaya koymak. Sivas’ta bu irade var” dedi.

“Iki yil içerisinde issizlik çözülür

Sivas Valisi Salih Ayhan hedeflerin gerçeklesmesi ile Sivas’ta issizlik sorununun 2 yil içerisinde çözüme kavusturula ilecegini ifade edip sunlari söyledi.

“Toplanmamizda emegi olan TSO Baskanimiza tesekkür ediyorum, yine kararnameye ve emegi olanlara tesekkür ediyorum. Yatirimcilar ile bakis açimizin ayni oldugunu gördük. Bizim temel gayemiz suydu: 1. OSB’nin kurumsalligini daha da güçlendirerek, yeni limanlar olusturarak, yeni fabrikalar çikmasini saglamak. Demirag OSB’de 20 bin istihdam olsa bu sehirde çok büyük üretim olacagina inaniyorum. Sivas cazibe merkezleri arasinda yer alan 25 ilin içerisinde en avantajli iller arasinda. Lokasyon anlaminda en iyi il oldugunu düsünüyorum. Bu konuda birlikte oldugumuzda ben basaracagimiza inaniyorum. Basardigimiz takdirde 2 yil içerisinde issizligin çözülecegine inaniyorum”
Kaynak: İHA