Samsun KYK Yurtlarinda Vakalar Artti, Ögrenciler Asiya Kostu

Samsun’da son günlerde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarinda artisa geçen korona vakalarina karsi önlem amaçli yurt içerisinde asi standi kuruldu. Asi standina yogun ilgi gösteren ögrenciler 3. doz hatirlatma asilarini oldu.

Samsun KYK Yurtlarinda Vakalar Artti, Ögrenciler Asiya Kostu
Son günlerde artisa geçen korona virüs vakalari KYK yurtlarina da yansidi. Samsun Il Gençlik ve Spor Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, yurtlarda kalan ögrencilerin hatirlatma dozuna ilgi gösterdigini söyledi.

Atakum Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan KYK Turgut Özal Kiz Yurdu’nda açilan asi standinda ögrenciler 3. doz asilarini oldu. Ögrenciler "Saglik için korona asisini olun" çagrisinda bulundu.

"Yurtlarimizda vakalar artmaya basladi"

Yurtta baslatilan asi uygulamasi ile ilgili bilgi veren Il Gençlik ve Spor Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, "Yurtlarimizda vakalar artmaya basladi.

Ögrencilerimiz asilarini olmuslardi. Hatirlatma dozunda olmayanlar varsa onlar hatirlatma dozlarini oluyorlar. Ögrenciler hatirlatma dozuna yogun ilgi gösterdi. Samsun Il Saglik Müdürlügü ekiplerine tesekkür ediyoruz. Ögrencileri kirmadilar. Onlarin ayagina kadar geldiler. Tüm gençlere, hatirlatma dozlarini yaptirmalarini tavsiye ediyorum. Çünkü vakalar artiyor. Elimizdeki en büyük silah asi. Ögrenciler Turkovac asisini soruyorlar. Ögrenciler milli asimizi vurulmak istiyorlar. Su anda ciddi anlamda sikintimiz yok. Insallah böyle gider. Final sinavlari da yaklasti. Insallah sikintisiz bir sekilde vakalarin artisindan çok ciddi etkilenmeden bu süreci atlatacagiz" dedi.

Asi olan ögrenci Rana Ibrahim, "3. doz asimi oldum. Gayet saglikliyim. Su ana kadar kovid olmadim. Asi beni koruyor. Hemsire hanimlarin elleri de gayet hafifti. Güzel geçti. Herkese de öneririm. Bu uygulamanin yurtta yapilmasini daha faydali buluyorum. Ben okudugum için aile sagligi merkezine giderek vurulamiyorum. Yurda gelmesi bizim için avantaj oldu" diye konustu.

Ögrenci Rabia Yilmaz, "3. doz asimi oldum. 2. dozda çok agir geçmisti. Korunmak için 3. dozumu da oldum. Sinav dönemimizde oldugumuz için bir yere gidemiyoruz. Uzak geliyor. Bu uygulama beni memnun etti" seklinde konustu.

Ögrenci Elmas Aydin, "3. doz asimi oldum. Diger dozlarda da herhangi bir sikinti yasamadim. Ileride bir saglik çalisani olacagim için vatandaslarimiza da bu asilarini olmalarini öneriyorum" ifadelerini kullandi.

Ögrenci Elmas Özbek ise "Su anda 3. doz asimi oldum. Özellikle diger kisilere de öneriyorum. Saglimiz içinde gerekli oldugunu düsünüyorum. Tedbirleri elden birakmamaliyiz. Yurtta kalmak biraz riskli gibi gözükebilir. Ben çok az vakalar gördüm. Herkes tedbirine uyarsa bu vakalarin çok az olacagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

Yaklasik 2 saat süren asi uygulamasinda 100’den fazla ögrenci hatirlatma asisini oldu.
Kaynak: İHA