Papa Francis'ten Çocuk Sahibi Olmak Yerine Evcil Hayvan Edinenlere 'Bencillik' Suçlamasi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, "Birçok çift, çocuk istemedikleri için çocuk sahibi olmuyor ya da sadece 1 çocuk yapiyor. Ama iki köpek, iki kedi aliyorlar. Evet, köpekler ve kediler çocuklarin yerini aliyor" diyerek çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan edinenleri "bencillik" yapmakla suçladi.

Papa Francis'ten Çocuk Sahibi Olmak Yerine Evcil Hayvan Edinenlere 'Bencillik' Suçlamasi
Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Vatikan’da düzenlenen genel kabul töreninde dikkat çeken açiklamalarda bulundu. Bati’da dogum oranlarinin düsmesinden endise duyan Papa, çocuk sahibi olmak isteyen ama biyolojik nedenlerle olamayanlara evlat edinmeleri çagrisi yapti. "Insanlarin çocuk sahibi olmak istemedigini ya da sadece bir tane istedigini, daha fazlasini istemedigini görüyoruz" diyen Papa, "Birçok çift, çocuk istemedikleri için çocuk sahibi olmuyor ya da sadece 1 çocuk yapiyor. Ama iki köpek, iki kedi aliyorlar. Evet, köpekler ve kediler çocuklarin yerini aliyor. Evet komik, anliyorum ama gerçek bu" ifadelerini kullandi. Papa, çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan edinenleri "bencillik" yapmakla suçladi. Katolik Kilisesi’ndeki temel ögretide çocuk dogurmanin, büyütmenin önemli oldugunu hatirlatan Papa, "Bu babalik ve anneligin inkari bizi küçültüyor" dedi.

Papa Francis, "Dogal olarak ya da evlat edinme yoluyla çocuk sahibi olmak her zaman bir risktir. Ancak çocuk sahibi olmamak daha risklidir. Ister gerçek ister manevi olsun, babaligi inkar etmek veya anneligi inkar etmek daha risklidir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA