Pakistan'da Siddetli Yagis En 300 Evi Yikti

Pakistan’in Gwadar sehrindeki siddetli yagis sele dönüserek en az 300 evi yikarken yetkililer acil kurtarma çalismalari için orduyu görevlendirdi.

Pakistan'da Siddetli Yagis En 300 Evi Yikti
Pakistan’in Belucistan eyaletindeki Gwadar sehrinde siddetli yagis sele neden oldu. Selde en az 300 ev yikilirken binden fazla araç Pakistan-Iran sinirinda sel nedeniyle mahsur kaldi. Selin binlerce kisiyi evsiz birakmasinin ardindan Pakistan Donanmasi botlar araciligi ile halk güvenli alana tasindi.

Öte yandan Gwadar Uluslararasi Havalimani’nda siddetli yagis nedeniyle uçuslar iptal edilirken Ketta sehrindeki drenaj sistemlerinin de bozuldugu ögrenildi.

Pakistan Meteoroloji Departmani tarafindan yapilan açiklamada, Gwadar sehrinin de yer aldigi Makran bölgesinde 320 mm yagis orani ile en yüksek yagisin kaydedildigini duyurdu. Belucistan Eyaleti Basbakani Abdul Quddus Bizenjo ise, kurtarma çalismalarinin hizlandirilmasi ve Ketta sehrindeki drenaj sistemini temizleme talimati verdi. Basbakan Bizenjo yönetimin, hava durumunu göz önünde bulundurarak her türlü acil durumla basa çikmak için hazirlikli olmasi gerektigini belirtirken, hiçbir ihmale müsamaha gösterilmeyecegini söyledi.



Pakistan Servisler Arasi Halkla Iliskiler Kurumu (ISPR), ordu birliklerinin çesitli alanlarda biriken suyunun bosaltilmasi, mahsur kalan turistlerin ve araçlarinin güvenli yerlere tahliye edilmesi gibi kurtarma çalismalarinda sivil yönetime yardim edildigini açikladi.

Kaynak: İHA