Ögrenciler Sinav Stresini ´Kesisme; Iyi Ki Varsin Eren´ Filmi Ile Atlatti

Sehit Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in öyküsünü anlatan ’Kesisme; Iyi ki Varsin Eren’ filmi, Sanliurfa’da Haliliye Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak ögrencilerle bulusturuldu. Film ögrenciler tarafindan ilgiyle izlendi.

Ögrenciler Sinav Stresini ´Kesisme; Iyi Ki Varsin Eren´ Filmi Ile Atlatti
Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Agustos 2017’de teröristlerle Mehmetçigin girdigi çatismada sehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in öyküsünü anlatan "Kesisme; Iyi ki Varsin Eren" filmi, Sanliurfa’da ilgiyle izlendi. Eren Bülbül’ün dogum günü de olan 1 Ocak´ta Türkiye´nin yani sira Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Ingiltere, Azerbaycan, Norveç ve Danimarka´da da vizyona giren "Kesisme; Iyi ki Varsin Eren" filmi, yogun ilgi görmeye devam ediyor. Sanliurfa´da Haliliye Belediyesi Kültür Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan organize edilen çalisma kapsaminda ilçedeki kütüphane ve egitim kurumlarinda üniversite sinavlarina hazirlanan yaklasik bin ögrenciye sinema keyfi yasatildi. Ögrencilerin vatan, bayrak sevgisinin güçlendirilmesi ve sinav stresinin azaltilmasi için düzenlenen ücretsiz sinema etkinligi, büyük begeni topladi.

“Vatan ve bayrak sevgisi asilaniyor”

Bir alisveris merkezindeki sinema salonunda "Kesisme; Iyi ki Varsin Eren" filmini ögrencilerle birlikte izleyen Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, film sonrasi açiklamasinda, vatan ve bayrak sevgisinin bu tür filmlerle gelecek nesillere aktarildigini söyledi.

Canpolat, açiklamasinin devaminda, "Haliliye Belediyesi olarak kültür ve sosyal isler müdürlügümüzün düzenledigi sinema etkinligi, hem gençlik merkezlerimiz, hem kütüphanelerimiz, hem de dershane niteligindeki egitim kurslarimizda ögrenim gören genç kardeslerimizle bulusturuldu. Gelecege tasimak adina onlarin egitim seviyelerini, kültür seviyelerini artirmak adina her türlü destegi veriyoruz. Bu dogrultuda geçtigimiz yillarda 15 yasinda PKK’li teröristler tarafindan sehit edilen sehit Eren bülbül ve sehit Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in de öyküsünün konu edildigi´Iyi ki varsin Eren’ adi altinda çok güzel bir film icra edildi. Gençlerimizi sinav stresinden bir nebzede olsa uzaklastirmak adina böyle bir etkinlik gerçeklestirildi.

Hem ögrencilerimize farkli bir atmosfer yasatiyoruz hem de devlet bütünlügü, toprak bütünlügü, bayrak bütünlügü nesilden nesile nasil aktarildiysa, bizde genç kardeslerimize aktarmaya çalisiyoruz. Yaklasik bin ögrencimiz kademeli olarak filmi izleme imkani buldu. Bu tür sosyo kültürel etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Filmi izleyen ögrenciler, etkinligi düzenleyen Haliliye Belediyesine tesekkür ederek, herkese izleme tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA