Meram'da 8. Sinif Ögrencileri MEGA Sinavinda Ter Döktü

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi Meram Gelisim Akademisi-MEGA kapsaminda hazirlanan ‘Akademik Basariyi Artirma ve Kazanim Degerlendirme Uygulama Sinavlari’nin ikincisi gerçeklestirildi.

Meram'da 8. Sinif Ögrencileri MEGA Sinavinda Ter Döktü
Meram’in ilçe genelinde ögrenim gören tüm 8. sinif ögrencileri Meram Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Meram Gelisim Akademisi-MEGA projesi kapsaminda gerçeklestirilen ‘Akademik Basariyi Artirma ve Kazanim Degerlendirme Uygulama Sinavi’nda ter döktü. Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi’nden 20’ser, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Inkilap Tarihi ve Ingilizce derslerinden de 10’ar sorudan olusan sinava Meram’da bulunan 71 okulda okuyan 5 bin 768 ögrenci katildi.



“Gençlerimiz basardikça Türkiye kazanacak”

Meram Belediyesi ile Meram Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün paydasliginda gerçeklestirilen sinavlarin ilkinde ilçe genelinde bulunan devlet ve özel okullarin 4. 5. 6. 7. ve 8. siniflarinda okuyan tüm ögrencilerin katildigini hatirlatan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, sinavlar ile ilgili olarak yaptigi açiklamada, nitelikli bir egitim almis bir neslin gelecege yapilan en degerli yatirim olduguna vurgu yaparak, “Biz sadece Meram’in bugününe degil, gelecegine yatirim yapmakla da mükellefiz. Gelecege yapilan en güzel yatirim da gelecek nesillere yapilan yatirimdir. Bu anlayisla çiktigimiz yolda ilçemizde okuyan ögrencilerimizin akademik basarilarina degerli bir katki sunmak amaciyla baslattigimiz MEGA sinavlarinin ikincisini gerçeklestirdik. Onlarin basariya giden yollarinin önünü açmayi da kendimize görev adlediyoruz. Çünkü onlarin kazanmasi demek Meram’in kazanci demek. Onlarin basarisi demek ülkenin basarisi demek. Bu sebeple bu yöndeki çalismalarimizi devam ettirmeye ve ilerleyen zaman diliminde yenilerini eklemeye devam edecegiz. Sinava giren tüm ögrencilerimize hem sinavlarinda hem de hayatlarinda basarilar diliyorum. Basari basamaklarini tirmanirlarken onlarin yaninda olmaya ve hatta o basamaklari onlarla birlikte tirmanmaya bundan sonra da devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA