Mardin'de Kis Hastaliklarinin Sifa Kaynagi Uludere Çam Bali Ve Keçiboynuzu

Mardin’de, vatandaslar kis hastaliklarindan korunmak için en çok Hakkari Uludere çam balini ile keçiboynuzu pekmezini tercih ediyor.

Mardin'de Kis Hastaliklarinin Sifa Kaynagi Uludere Çam Bali Ve Keçiboynuzu
Artuklu ilçesinde 39 yildir bal üretimi ile ugrasan Osman Altinbal, her kis mevsiminde vatandaslarin soguk alginligi ve kis hastaliklari için en çok Hakkari Uludere’sinin çam ballari ile keçiboynuzu pekmezini tercih ettiklerini belirtti.

Bölgedeki bal çesitlerinin hepsinin üretimini yaptiklarini aktaran Altinbal, ortalama 10 çesit ballari oldugunu kaydetti.

Altinbal, “Kestane bali, Hakkari bali, Mus bali, çam bali, Siirt Pervari bali, Uludere bali, Sason bali yani bütün yörenin en kaliteli ballari bulunuyor. Vatandaslar, kisin soguk alginliklari ve öksürük için en çok Uludere ve Hakkari ballarini tercih ediyor. Fakat kisi rahat ve saglikli geçirmek için bütün ballari da aliyorlar” dedi.



“Çam balinin antibiyotik özelligi var”

Genelde çam balinin alindigini söyleyen Altinbal, “Bronsit ve soguk alginligi için genelde çam bali tercih ediliyor. Keçiboynuzu pekmezi akciger için faydalidir, balgam söktürücüdür. Bunlarla birlikte kestane bali tercih ediyorlar. Kestane bali biliyorsunuz beslenme açisindan ve saglik açisindan faydali bir baldir. Dolayisiyla insanlar onu tercih ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA