Köy Ögretmeni Evinde Besledigi Sincaba Çocugu Gibi Bakiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli Yesiltas köyünde ögretmenlik yapan Nizamettin Atilgan, evinde besledigi sincaba çocugu gibi bakiyor.

Köy Ögretmeni Evinde Besledigi Sincaba Çocugu Gibi Bakiyor
Ilçeye 45 kilometre uzakliktaki Yesiltas köyünde ögretmenlik yapan Nizamettin Atilgan, 4 ay önce disarda buldugu ve ‘Pasa’ adini verdigi yavru sincabi evine aldi. Evinde sincap için özel malzemelerle bir yer olusturan Atilgan, ona bakmaya basladi.

Yavru sincabi biberon ve aldigi sütle besleyen Atilgan, esiyle birlikte evin maskotu olan sincaba çocugu gibi bakiyor. Evin içerinde rahat gezen sincap, aile ile beraber hem geziyor hem de onlarla oynuyor.

Sincabi evlerine ilk aldiklarinda ona sadece süt içirdiklerini anlatan Atilgan, simdi ise sincabin evde yapilan tüm yemekleri yedigini söyledi.

Evin içerinde çocuk gibi hareketler sergileyen sincabin ailenin nese kaynagi oldugunu aktaran Atilgan, “Sincap artik bu evin bir ferdi. Benim aslinda çocukluktan beri hayvanlara karsi bir sevgim var. Bu sincabi bulmam da tam tesadüf oldu. Daha yavruydu ve gözleri kapaliydi. Biz ilk aylarda ayni çocuk gibi sütle besledik. Annesi kadar olmasa bile yine elimizden geldigi kadar baktik. Simdi bir insan gibi ev ortamina alisti. Normalde bunlarin besini belli ama suan bizim yedigimiz ve içtigimiz her seyi yiyip ve içiyor. O portakali çok seviyor zaten. Benim bildigim kadariyla sincaplar ceviz yer ama bu her seyi yiyor. Bu da sevindirici bir sey” dedi.



“Yabancilari taniyor”

Evde besledikleri sincabinda artik kendilerini tanidigini vurgulayan Atilgan, “O da bize çok alisti. Bizimle oynuyor ama disardan gelen yabancilari hemen taniyor ve bazen onlara karsi saldirgan oluyor. Çünkü sadece bizim olmamizi istiyor. Biz kalkmadan o da uyanmiyor ve biz uyumadan o uyumuyor. Yani ev ortamina alisti. Biz evde olmadigimiz zaman da pencereye gelir ve bizim ne zaman eve dönecegimizi bekler. Eve geldigimde hemen üzerime atliyor ve benimle oynuyor. Yani biz ona, o da bize çok alisti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA