Konya Sehir Tiyatrosu 7 Yeni Oyunla Daha Tiyatro Severlerle Bulusacak

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, geçtigimiz yil pandemi sebebiyle kapilarini Temmuz ayinda açan Konya Sehir Tiyatrosu’nun 7 oyun ile 62 gösterim yaptigini ve 34 bin 500 izleyiciyle bulustugunu söyledi. Baskan Altay, Konya Sehir Tiyatrosu’nun 2022 yilinda mevcut oyunlarin yaninda 7 yeni oyunla daha izleyiciyle bulusacagini ifade etti.

Konya Sehir Tiyatrosu 7 Yeni Oyunla Daha Tiyatro Severlerle Bulusacak
Konya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu, yeni sezonda mevcut oyunlarin yaninda 7 yeni oyunla daha izleyiciyle bulusmaya hazirlaniyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Sehir Tiyatrosu ile sehrin kültür-sanat hayatina katkida bulunduklarini belirterek, Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki oyunlarda salonunun her zaman dolu oldugunu söyledi.

Sehir Tiyatrosu’nun 2021 yilinda pandemi sebebiyle Temmuz ayinin sonunda kapilarini açmasina ragmen 7 oyun sahneledigini ve yapilan 62 gösterime 34 bin 500 izleyicinin katildigini ifade eden Baskan Altay, "2022 yilinda mevcut oyunlarin yaninda 7 yeni oyunun daha izleyicilerle bulusacak. Her sezon gerçeklesen birbirinden güzel oyunlarimiza tüm gençlerimizi ve tiyatro severleri davet ediyorum" dedi.



2022 yilinda yeni oyunlar

Konya Sehir Tiyatrosu, 2022’nin yeni oyunlarindan olan ve Eyüp Toru’nun yönetmenligini yaptigi “Pati Kardesligi” çocuk oyununu 1 Subat’ta sahneleyecek. Necip Fazil Kisakürek’in “Bir Adam Yaratmak” adli oyunu 11 Subat’ta, Iskender Pala’nin “Vali Hanim” oyunu ise 25 Subat’ta sahnelenecek. Yetiskin oyunlari her hafta Cuma günleri saat 19.00’da 1 seans ve Cumartesi günleri 14.00 ve 19.00 saatlerinde 2 seans; çocuk oyunlari ise Sali günleri 10.30 ve 13.00 saatlerinde 2 seans olmak üzere izleyiciyle bulusacak. Öte yandan; Iskender Pala’ya ait “Nizamülmülk” oyunu, çocuk oyunu “Süleyman”, Mustafa Uzman’in “Korkma”, Taner Büyükarman’in “Ulug Keykubat” oyunlari da izleyiciyle bulusacak. Konya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu önümüzdeki süreçte de Masal Sahnem olarak gösterime sunulan Kukla Tiyatrosu oyunlarindan olan; “Penceredeki Kus”, “Bana Yaklasma”, “Ayilarin Evi” ve “Karagöz’ün Dedektifligi” adli oyunlarinin da her hafta Persembe günleri 2 seans seklinde gösterimini yapacak.

2021’de 34 bin 500 kisi oyunlari izledi

Konya Sehir Tiyatrosu 2021’de yil boyunca gösterimi devam eden “Amak-i Hayal”, “Cimri”, “Suç ve Ceza”, “Misafir”, “Mavi Kus”, ilk gösterimi yapilan “Kamyon” ve “Küçük Kara Balik” adli çocuk oyununu izleyicilerin begenisine sunarken; 62 gösterimi yapilan oyunlari 34 bin 500 kisi izledi. Tiyatro Izlemeyen Kalmasin temasiyla ilçelere de oyunlari götürmeye hazirlanan Konya Sehir Tiyatrosu, yeni sezonda turne programlari ile farkli sehirlerde yapacagi oyun gösterilerine de devam edecek.
Kaynak: İHA