KKTC'de Salginda Üst Üste Üçüncü Gün Vaka Rekoru

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) son 24 saatte bin 1 yeni vaka tespit edilmesi ile salginin baslangicindan bu yana günlük en yüksek vaka sayisi kayitlara geçti.

KKTC'de Salginda Üst Üste Üçüncü Gün Vaka Rekoru
KKTC’de korona virüs salgininda günlük vaka sayisi son 3 gündür rekor tazeliyor. Ülkede, son 24 saatte yapilan 20 bin 882 test ile bin 1 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayisi 39 bin 371’e ulasti. KKTC’de Salginindan basindan bu yana en yüksek günlük vaka sayisi kayitlara geçti.

Vakalarin 434’ü Lefkosa’da, 239’u Girne’de, 242’si Gazimagusa’da, 50’si Güzelyurt’ta, 12’si Iskele’de ve 24’ü Lefke’de kaydedildi. KKTC’de salginin basindan bu yana 143 kisi hayatini kaybederken, 13 kisi ise yogun bakimda tedavi altinda oldugu bildirildi.



Saglik sisteminde aksamalar basladi

KKTC genelinde ki devlet hastanelerinde görev yapan saglik çalisanlari arasinda da Covid-19’un yayilmasi nedeniyle saglik sisteminde aksakliklar yasanmaya baslarken, Girne Akçiçek Hastanesi ile Lefkosa Dr. Burhan Nalbantoglu Devlet Hastanesi polikliniklerinde hasta kabulü yapilamiyor.

KKTC Saglik Bakanligi’nin hizli sekilde artan korona virüs vakalari nedeni ile bazi tedbirleri yürürlüge koymasi bekleniyor.
Kaynak: İHA