Kayseri Ulasim A.S.'Den Elektrikli Araçlar Için Sarj Ünitesi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi istiraki Kayseri Ulasim A.S. elektrikli araçlara ilginin arttigi bugünlerde elektrikli araç sarj üniteleri kurulumlari yapmaya basladi.

Kayseri Ulasim A.S.'Den Elektrikli Araçlar Için Sarj Ünitesi
Kayseri Ulasim A.S. Genel Müdürü Feyzullah Gündogdu Ulasim A.S. kontrolündeki otoparklara kurulan Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari hakkinda bilgiler verdi. Gündogdu, ülke genelinde yaklasik 5-6 bin elektrik araç bulundugunu belirterek, 2030 yillarinda Avrupa’da her 10 araçtan 8’i ülkemizde ise satilan her 2 araçtan birinin elektrikli olacaginin öngörüldügünü söyledi.

Gündogdu, “Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Otopark Yönetmeligi’nde degisiklik yapti. 20 araç üstü otopark alanlarinda yüzde 5 elektrikli araç sarj istasyonu sarti aranacak. Sehrimizde suan henüz elektrikli araç sayisi 8 ila 10 arasidir. Gelecek yillarda elektrikli araç sayisinda artis olacagi düsünülürse sarj istasyonu ile araç sayisinin ayni anda artmasi pek mümkün degil. Ileride bu ihtiyaci karsilayabilmek için elektrikli araç sarj üniteleri kurulumlari yapiyoruz. Simdilik Hunat ve Kursunlu Otoparklarinda sarj ünitelerimiz mevcut. Bunu önümüzdeki yillarda daha da yayginlastiracagiz” diye konustu.

Gündogdu, saglikli bir çevrenin olusmasina katki saglamak amaciyla yeni projeler olusturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA