Kansorejen Madde Içermeyen Oyuncaklar Büyük Ilgi Görüyor

Malatya’da yasayan ev hanimi Burcu Kurt, çocuklari için yaptigi kanserojen madde içermeyen oyuncaklari simdilerde siparis üzerine üretiyor. Aileler tarafindan büyük ilgi gören oyuncaklarin siparisine yetisemeyen Kurt’un hayali ise bir atölye açmak.

Kansorejen Madde Içermeyen Oyuncaklar Büyük Ilgi Görüyor
Malatya’nin Battalgazi ilçesinde yasayan evli ve üç çocuk annesi Burcu Kurt, çocuklarinin istegi üzerine internete bakarak organik ve rengarenk ipliklerden oyuncaklar yapti. Kanserojen madde içermeyen oyuncak bebekleri gören birçok kisi de ayni oyuncaklardan isteyince Burcu Kurt siparis üzerine oyuncak üretmeye basladi.

El örgüsü oyuncaklar yapan Kurt, oyuncak bebekleri aile bütçesine katki sunmak için sosyal medya üzerinden satisa sundu. Daha sonra kurslara giderek isleri ilerletmeye baslayan Kurt, yaptigi oyuncaklarin siparislerine yetisemiyor. Ilerleyen zamanlarda bir atölye açmak hayali oldugunu söyleyen Kurt, “4 yil önce bu ise basladim. Ilk olarak çocuklarima saglikli, dogal, organik oyuncak örmek için basladim. Daha sonra etrafimdan talepler gelmeye basladi.

Begendiler organik oldugu için her çocugun elinde bir organik oyuncak olmasini düsündügüm için siparislerim gelmeye basladi.

Ben de böylelikle yapmaya basladim” dedi.



“Talep çok oldukça yetismekte zorlaniyorum”

Organik oyuncaklara talep arttikça siparislere yetisemedigini ifade eden Kurt, “Ilk olarak sosyal medya ile basladim. Yaptigim bebekleri sosyal medya üzerinden paylastim. Sosyal medyada paylasinca il disindan çok siparisler gelmeye basladi.

Talep çok oldukça yetismekte zorlaniyorum. Çünkü toplu organizasyonlarda da siparis istiyorlar. Dogum günü etkinlikleri olsun, okul için karne etkinlikleri olsun bunlarla ilgili toplu anahtarlik siparisleri yapiyorum. Dogal oldugu için çok talep görüyor. Çünkü ipler organik koton iplerle örülüyor. Gözleri kilitli göz, tekrar yikanip kullanilabilir oyuncaklar” seklinde konustu.

Internetten bakarak oyuncuklari yapmaya basladigini sonrasinda ise kurslara giderek bu isi daha profesyonel olarak yaptigini belirten Burcu Kurt, “Bu isimi ilerletmek için kurslara gittim ve sertifikalar aldim. O sertifikalarin üzerinden de usta ögreticilik belgesi alarak usta ögretici olmayi da düsünüyorum. Daha çok ev hanimina kisiye bu isi ögretmek ve daha çok çocugu sevindirmek istiyorum” diye konustu.



“Bebegin elbisesinden saçina kadar bütün detaylari kendim yapiyorum”

Anahtarliktan tavsana, bebekten ayiciga kadar her türlü oyuncagi yapabildigini ve ilerleyen zamanlarda ise hobi atölyesi kurmak istedigini vurgulayan Kurt, “Anahtarlik, bebek, tavsan, ayicik, her türlü karakterde oyuncak yapabiliyorum. Ilerleyen zamanlarda bir hobi atölyesi açmayi düsünüyorum. Çünkü daha çok kisiye hitap etmesini istiyorum. Örnek olarak Rosa Linda bebegin yapimi bir hafta sürüyor. Elbisesi, sapkasi, içi telli oluyor, hareket ettirebiliyor, oturuyor. Bütün detayiyla kendim yapiyorum. Saçlarini sentetik saçtan yaptim. Bir ayicik yapmak iki günümü aliyor. Anahtarlik siparis almistim. 10 günde 46 tane yaptim” dedi.

Oyuncak yapma isini ilerletmeyi düsündügünü belirten Kurt, Siparis aliyorum. Bu isi ilerletmeyi düsünüyorum ve daha çok kitlelere ulasmak istiyorum. Yerli, dogal, el emegi göz nuru oldugu için bütün çocuklar alsin kullansin. Saglikli, yikanilabilir, bozulmuyor, uzun ömürlü, polyesterden uzak, çocuklar için kanserojen madde içermiyor. Fiyatlari uygun” diye konustu.

Kaynak: İHA