Kaliforniya'da Kapali Mekanlarda Maske Takma Zorunlulugu Bir Ay Daha Uzatildi

Kaliforniya’da 15 Aralik’ta uygulanmaya baslanan kapali mekanlarda maske takma zorunlulugu 15 Subat’a kadar uzatildi.

Kaliforniya'da Kapali Mekanlarda Maske Takma Zorunlulugu Bir Ay Daha Uzatildi
ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 15 Aralik’ta getirilen kapali alanlarda maske takma zorunlulugunun 15 Subat’a kadar uzatildigi duyuruldu. Kaliforniya Saglik ve Insan Hizmetleri Sekreteri Doktor Mark Ghaly tarafindan yapilan açiklamada, kararin hizli bulasma oranina sahip Omicron mutasyonun yayilimini önlemek için alindigi ifade edilirken, “O zaman, baska bir uzatma olup olmayacagi veya eyalet genelinde bu sarti kaldirip kaldiramayacagimizi görmek için son bilgileri dikkate alarak durumu tekrar degerlendirecegiz” dedi.

Ghaly ayrica, düzenlenen konferanslarda da maske takilmasi gerektigini hatirlatarak, “Baslangiçta gerçekten yardimci olan maskeler, bugün o kadar yardimci olmuyor” dedi.



Asilama artiyor

Kaliforniya, ABD’deki en yüksek asi oranina sahip eyaletlerden biri olarak biliniyor. Eyalet nüfusunun yüzde 71’inden daha fazlasinin çift doz ve neredeyse yüzde 50’sinin de hatirlatici doz asili oldugu Kaliforniya’da siki tedbirler uygulanmaya devam ediyor.

Kaliforniya’da 15 Aralik 2021’de uygulanmaya baslayan kapali mekanlarda maske takma zorunlulugunun 15 Ocak 2022’de son bulmasi bekleniyordu.
Kaynak: İHA