Gümüshane Devlet Hastanesi'nde Yol Sorunu Çözüm Bekliyor

Gümüshane’de yeni binasinda hizmet vermeye baslayan 200 yatakli yeni Gümüshane Devlet Hastanesi’nin yolu kar yagisi nedeniyle vatandaslara zor anlar yasatiyor. Hastanenin yaz aylarinda açilmasi ve ilk olarak yolunun yapilmasi gerektigini savunan vatandaslar durumun bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Gümüshane Devlet Hastanesi'nde Yol Sorunu Çözüm Bekliyor
Gümüshane’nin Eskibaglar Mahallesindeki bir tepeye yapilan ve 2015 yilinda bitirilen fakat zemin sorunlari nedeniyle açilamayan 200 yatakli yeni Gümüshane Devlet Hastanesi uzun süren çalismalarin ardindan riskler bertaraf edilerek 27 Aralik 2021 tarihi itibariyle hizmet vermeye basladi.

Tüm birimlerle birlikte yeni binasinda hizmet vermeye baslayan Gümüshane Devlet Hastanesi’nin yol sorunu ise vatandaslarin tepkisine neden oldu. Kis ayi içerisinde yeni binasina tasinan ve kar yagisiyla birlikte hastaneye ulasim saglayan yolda meydana gelen sorunlar vatandaslarin zor anlar yasamasina neden oldu.

Yeni yapilan yolun açilamamasinin yaninda trafigin maden firmasina ait kamyonlarin da kullandigi eski yoldan verilmesi hem trafik yogunlugu hem rampa olmasi hem de kasislerinin bol olmasi nedeniyle sürücülere ve vatandaslara sikinti olusturuyor.

Mevcut hastanenin yolunda yasanan problemlerle ilgili her gün sikayet aldigini söyleyen Eskibaglar Mahallesi muhtari Musa Gündüz, özellikle hastane çalisanlarinin da çok büyük zorluklar yasadigini hatta ambulanslarin da yolda büyük zorluklar yasadigini dile getirdi.

“Vatandas sifa bulmaya gelirken, canindan olma riski var”

Hastanenin açilma zamanlamasinin yanlis oldugunu savunan muhtar Gündüz, “Belirli bir sürecin ardindan hastane açildi. Açilmasinda herhangi bir sakinca görmüyoruz fakat açilma zamanlamasi, tarihi biraz yanlis gibi görünüyor. Herhangi bir tedbir alinmadan kis mevsiminde açilmasina vatandaslarimiz razi olmadi. Geçen aksam yagan karla birlikte bu duruma bizzat bizde sahit olduk. 15 santimetrelik bir kar yagisiyla, vatandaslarimizin ve saglik çalisanlarinin hastanede ulasmakta güçlük çektigini gördük. Yolun kenarlarinda herhangi bir bariyer, transit yoldan hastane dönüsünde herhangi bir sinyalizasyon ve isaretleme yok. Yolun kenarinda da 200 metrelik bir uçurum var. Oradan asagiya herhangi bir araç uçup gitse Allah muhafaza ölümlü bir sey çikacak ortaya. Vatandas sifa bulmaya gelirken, canindan olma riski var. Bu yolu maden araçlari da kullaniyor vatandas geldi yolu biliyor veya bilmiyor, maden araci bir manevra yapsa vatandasin asagiya gitmesi içten bile degil” dedi.



“Su an insanlarimiz isyan ediyor”

Vatandaslarin hastane yoluna isyan ettiklerini söyleyen muhtar Gündüz, “Saglik çalisanlarimizin da sorunlari var. Bunlari takip ediyoruz. Iniste, çikista sorunlar meydana geliyor. Kar yagdiginda mesela dolmuslar çikamadi. Vatandaslar kendi imkanlarini kullanarak indiler. Vatandaslar burada zorluk çekiyor. Burada yeni yapilan bir yol var. Burada bir vatandasin arazisi oldugundan dolayi bir istimlak sorunu var. Fakat bunlar giderilemeyecek sorunlar degil. Devletimiz için bunlar yapilmayacak seyler degil. Isteseler bunlari hallettikten sonra hastanemizi hizmete açabilirdiler. Ya da bahar aylarinda açabilirdiler. Kis aylarinda açilmasi vatandaslara haksizlik oldu. Su an insanlarimiz isyan ediyor. Ulasimda sikintili. Su anki ekonomik sartlarda insanlarimiz taksi kullanip her gün gelip giden vatandaslar için maddi bir külfet. Gariban vatandaslar oraya taksi ücretlerini verip nasil çiksin?” ifadelerini kullandi.

“Yollari kötü, perisaniz”

Hastanenin yolunda çok büyük zorluklar yasadigini dile getiren taksici Erhan Bayrak da “Haftada bir iki defa hasta oldukça geliyoruz. Buranin yollari sikinti, hep çukur. Ben çok zor çiktim zincir taktim da geldim. Asagidaki hastanede ulasim daha kolaydi, bir an önce yol sorunun çözülmesi lazim. Burasi yazin açilmis olsaydi bu süre zarfinda yol sorunu da halledilmis olurdu. Bu mevsimde açilmasi bence pek iyi olmadi. Müsterilerimiz hep sikayetçi. Yollari kötü, perisaniz” diye konustu.

Kis mevsiminde hastanenin açilmasinin yanlis bir karar oldugunu belirten Ebubekir Fiçici da “Her yerde yol sorunu var, o bence büyük bir sorun degil ama buranin kis mevsiminde açilmasi yanlis. Burayi yaz aylarinda açsalardi insanlar ne yolu düsünürdü ne de baska bir seyi. Benim burada yatmakta olan hastam var. Araçlar yolu açiyor fakat kis aylari nedeniyle tabi ki sorunlar yasanacaktir. Mecburen ona da katlaniyoruz bir nebze. Yoldan ziyade kisin buranin açilmasi insanlar için bir külfet oldu” dedi.

Kaynak: İHA