Eskisehir Kitaplari Serisi'nin 4. Eseri 'Bizim Yunus' Kitabi Yayinda

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Basimevi, “2021 Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Yili” dolayisiyla Eskisehir Kitaplari Serisi’nin 4. eseri “Bizim Yunus” kitabini yayinladi.

Eskisehir Kitaplari Serisi'nin 4. Eseri 'Bizim Yunus' Kitabi Yayinda
ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Emine Gümüssoy ve Ilahiyat Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Kamil Saritas’in editörlügünde hazirlanan dört bölümlü kitapta on alti makale yer aliyor. “Yunus Emre’nin Hayati ve Kimligi” baslikli birinci bölümde Yunus Emre’nin hayati, sûfi ve ahi kimligi, kabri ile ilgili görüsler, “Yunus Emre ve Türkçe” baslikli ikinci bölümde Yunus Emre’de hitabet üslûbu, Yunus Emre’nin münacaatlari ve siirleri üzerinden yapilan tahliller bulunuyor. Üçüncü bölümde “Yunus Emre ve Din” basligi altinda Kur’ani motifler, Allah ve peygamber sevgisi, tasavvuf ve fikih ile ahlâki motifler ele aliniyor, dördüncü bölümde de “Yunus Emre’nin Düsünce Yapisi” üzerinde duruluyor.

Kitapta, ismi sehrimiz Eskisehir ile bütünlesen Bizim Yunus’un farkli yönleri akademik makaleler ile ortaya konurken; sevgi, hosgörü, iyilik, dogruluk, adalet ve yardimlasma çagrisi tekrar dile getiriliyor.

Eskisehir Kitapligi serisinin ilk üç kitabi Eskisehir Ili Yerlesim Adlarina Göre Selçuklu ve Osmanli Izleri (11.-16.Yüzyillar), Tarihte Eskisehir, Osmanli’dan Cumhuriyet’e Eskisehir Çifteler Hara-yi Hümayunu isimleriyle yayinlanmisti. Eserlere kitabevi.ogu.edu.tr adresi araciligiyla ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA