Egitimlerini Tamamlayan AFAD Gönüllüleri Sertifikalarini Aldi

Bilecik’te ilk yardim egitimlerini tamamlayan Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) gönüllülerine sertifikalari verildi.

Egitimlerini Tamamlayan AFAD Gönüllüleri Sertifikalarini Aldi
AFAD Bilecik Il Müdürlügü tarafindan 3 asamali egitimlerinin ’Hafif Arama Kurtarma’ ve ’Yangin’ egitimleri geçtigimiz günlerde verilmisti. 30 AFAD gönüllüsünün katildigi egitimlerin sonuncusu olan ’Ilk Yardim’ egitimi de sona ererken, katilimcilarina kurum tarafindan sertifikalari verildi.



"3 asamadan olusan egitimlerini basarili bir sekilde tamamladilar"

Yapilan egitimler hakkinda bilgi veren AFAD Bilecik Il Müdürü Mehmet Hayri Demirel, "Bilecik AFAD gönüllüleri 3 asamadan olusan egitimlerini tamamladi. Egitimlerde katilimcilara genel ilk yardim bilgileri, hasta/yaralinin ve olay yerinin degerlendirilmesi, temel yasam destegi, kanamalarda ve yaralanmalarda ilk yardim, bilinç bozukluklarinda ilk yardim gibi egitimler verildi.

Ikinci asamada kirik, çikik ve burkulmalarda ilk yardim, yanik, donma ve sicak çarpmasinda ilk yardim, zehirlenme, isirma ve sokmalarda ilk yardim, göz kulak ve buruna yabanci cisim kaçmasinda ilk yardim, bogulmalarda ilk yardim ve hasta /yarali tasima teknikleri ile ilgili bilgiler verilerek uygulamalar yapilmasinin ardindan gönüllülere ilk yardim çantasiyla birlikte sertifikalari verildi" dedi.

Öte yandan sonraki süreçte AFAD Baskanliginin talimatlari dogrultusunda ’Insani Yardim Egitimleri’ gerçeklestirilecegi bilgisi verildi.

Kaynak: İHA