Diyetisyenden Tavsiye Açiklamasi 'Bagisiklik Için Altin Baharat Zencefil Kullanin'

Diyetisyen Aysun Ipek, "Kis aylarinda bagisikligi desteklemek için siklikla altin baharat zencefil kullanin. Ebeveynler okul çantalarinda 2 adet kurabiye yanina bir kutu süt ile ikindi ögünlerini destekleyebilirler” dedi.

Diyetisyenden Tavsiye Açiklamasi 'Bagisiklik Için Altin Baharat Zencefil Kullanin'
Liv Hospital Samsun, özel bir hotelde diyetisyen ve çocuk hastaliklari hekiminin de katilimiyla, çocuklar ve aileleriyle birlikte Zencefilli Kurabiye Evi Workshop’u gerçeklestirdi. Etkinlige Liv Hospital Samsun’dan Genel Müdür Akif Kirbas, Çocuk Sagligi Doktoru Uzm. Dr. Nazli Karakullukçu Çebi de katildi.

Aileler ve çocuklarla birlikte 2021 hatirasi için yapilan gingerbread houselar (zencefilli kurabiye evleri) misafirlerden begeni aldi. Atölyede renkli anlar yasandi. Workshop etkinligi sirasinda Uzm. Dr. Nazli Karakullukçu Çebi misafirlerin saglikli çocuk takibi hakkindaki sorularini yanitladi, saglik sohbetleri yapildi. Etkinlik sonunda katilim gösteren anne ve çocuklara yeni yil hediyeleri verdi. Ayni zamanda katilim gösteren çocuklara adina hayvan barinagina bagis yapan Liv Hospital Samsun ailesi anlamli bir hediyeye de imza atmis oldu.

Bilgilendirmelerde bulunan Diyetisyen Aysun Ipek, “Kis aylarinda bagisikligi desteklemek için siklikla altin baharat zencefil kullanilir. Gingerbread ana malzemelerinden olan zencefil yine bagisiklik destegi olusturabilmek için lezzetli bir ögün alternatifi. Büyük oranda çocuklarin ara ögün olarak tercih edebilecegi saglikli bir atistirmalik. Ebeveynler Okul çantalarinda 2 adet kurabiye yanina bir kutu süt ile ikindi ögünlerini saglikla destekleyebilirler" diye konustu.

Dr. Nazli Karakullukcu Çebi ise, “Çocuklarinizla geçireceginiz her an kiymetli. Ama onlarin da katildigi küçük ellerinin isledigi aktiviteler ebeveyn çocuk iliskisini destekler. Yenebilir ev yapan çocuklarimiza aslinda Hansel ile Gratel’in gerçekten pasta evi gördügünü söylememize gerek kalmiyor. Onlar, masallarini anne babalariyla yazmis oluyorlar.” Saglikli günlerde bulusmak dilegiyle" seklinde konustu.

Kaynak: İHA