Çocuklarini Daha Iyi Tanimak Için Kitap Okuyorlar

Bagcilarli ev hanimlari iletisim kurmakta zorluk çektikleri çocuklarini daha iyi anlamak ve onlarla ayni dili konusmak için Bagcilar Belediyesi’nin düzenledigi Kitap Okuma etkinligine katiliyor. 15 günde bir araya gelen kadinlar hem okuduklari kitaplarin analizini yapiyor hem de sosyal ortam içinde kendini gelistiriyor.

Çocuklarini Daha Iyi Tanimak Için Kitap Okuyorlar
Bagcilar Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Bilge Kadin Platformu” üyesi 230 kadin her 15 günde bir Sehit Savci Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi’nde bulusuyor. Kendilerine önceden verilen kitaplari okuyan katilimcilar, edebiyat ögretmenleri esliginde tahlil ve analiz çalismasi yapiyor. Edebiyat ögretmenleri Vildan Basaranoglu, hikaye ve roman incelemeleri yaparak kadinlara isik tutarken Serpil Atalay da yazar okumalari adi altinda yazarlarin topluma nasil yön verdigine deginiyor. Dünyaca ünlü yazarlarin kitaplarina yer verilen toplantinin son konusu ise Ödüllü yazar Sharon M. Draper’in gerçek bir yasam öyküsünden ilham alinarak kaleme aldigi 11 yasindaki Melody’i anlatan “Içimdeki Deniz” isimli roman oldu. Kitabi okuyan kadinlar, beyin felci oldugu için yürüyemeyen, konusamayan ve hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kizin dis dünyaya kendini kanitlama çabasini anlatan kitapla ilgili aldiklari notlari birbiriyle paylasarak kendi pencerelerinden bakislarini yansitti.

Burasi bizim için bir hediye

Keyifli bir ortamda geçen etkinlik, ev hanimlarina hem psikolojik hem sosyal gelisim de bulunuyor. Programlarin çok üretici geçtigini söyleyen Hülya Yahyaoglu, “Burasi bizim için bir hediye. Çok sey ögrendim. Söylemekle gençler üzerinde etkili olamiyoruz o yüzden hal diliyle örnek olmaya çalisiyoruz. Ögrendigimizi önce kendimiz uyguluyoruz daha sonra da çevremize ögretme gayreti içinde oluyoruz” dedi.

3 çocuk annesi Gönül Yalçin ise çocuguyla daha saglikli iletisim kurabilmek için bu toplantilara katildigini belirterek, “Ben buraya geldigimde oglum 7. siniftaydi. O üniversiteyi kazandi gitti ben hala burada ögrenmeye devam ediyorum. Buraya basladiktan iki ay sonra ögretmen çagirdi ve çocukta çok degisikligin sebebini sordu. Ben de önce kendimi sonra onu tanidim deyince beni alkisladi. Burayi çok seviyorum. Her kitap bizi ayri bir dünyaya götürüyor” dedi.

Toplantiya Basaksehir’den gelen Güler Yildirim ise, “Gidip gelmek zor oluyor ama buna degiyor. Buraya geldikten sonra bakis açim degisti. Artik kendimi toplum önünde daha rahat ifade edebiliyorum” diye konustu.

Üyeler, okuma aliskanligi kazandirmaya yönelik projeden dolayi Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA