Bilgin Açiklamasi 'Hedefimiz Insana Dokunan Projeler'

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, 2022 yilinda insani merkeze alan, sehrin her kesimini mutlu edecek projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Bilgin Açiklamasi 'Hedefimiz Insana Dokunan Projeler'
Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin yaptigi açilamada 2021 yilini degerlendirip 2022 yilindaki önceliklerine degindi. Pandemi sürecinin tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde ve Sivas’ta da zor geçtigini belirten Bilgin, pandemiye ragmen hedeflerinin gerisinde kalmadiklarini, ayrica yüreklere dokunan birçok sosyal projeyi gerçeklestirmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Hedef sözü verilen projeleri 2023’e yetistirmek

Bilgin göreve talip oldugunda sözünü verdigi tüm projeleri 2023 yilina kadar tamamlamanin arzusu içerisimde olduklarini belirtip, “2021 yili Dünya içinde ülkemiz içinde zorlu bir süreçti. Covid-19 pandemisi hepimizin hayatini etkiledigi gibi devlet yatirimlarini ve çalismalarini da etkiledi. Sükürler olsun yasanan tüm olumsuzluklara ragmen Sivas Belediyesi olarak halkimiza söz verdigimiz tüm projeleri hayata geçirmenin onurunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Birçogunu tamamladik. Bir kisminin ihalesi yapildi, bir kismi ihale asamasinda ve kalanlarinda 2022 yilinda ihalelerini gerçeklestirip 2023 yilina kadar sözünü verdigimiz tüm projeleri tamamlamanin arzusundayiz” dedi.



Hedef her kesimin mutlulugu

Bilgin çalismalarinda her kesimin mutlulugunu öncelik olarak aldiklarini ifade edip, “Biz göreve talip olurken milletimize bir söz verdik. Vatandasi dinleyerek, vatandasa ragmen degil, vatandasi sürece dahil ederek, katilimci, seffaf, hesap verilebilir bir belediyecilik anlayisi ile birlikte sehrin önceliklerini belirleyerek bu sehirde yasayan herkesin ve her kesimin mutlu olmasini saglayacak bir sehir olusturma anlayisi ile çalisiyoruz” dedi.



“Çocuklarin gözündeki isilti her seye deger”

Baskan Bilgin hayata geçirdikleri onlarca proje arasinda en çok önemsedigi üç projeyi su sekilde siraladi:

“Pandemide yüz yüze egitime ara verilince yaklasik 12 milyon tutarinda, 4 bin ögrencimize tablet dagittik. Insana dokunan bir projeydi. Çocuklarimizin gözündeki isiltiyi görmek onlarin daha iyi bir egitim alma noktasindaki, sosyal belediyeciliginin, gönül belediyeciliginin en güzel örneklerinden birini vermek cidden bizi mutlu etti. Içerisinde bulundugumuz tarihi kent meydanimizin gerçekten ülkemizin en güzel meydanlarindan birisi. Cephe düzenlemelerini yaptik. Tarihi güzelligi ortaya çikarttik. Modern bir sehir olmanin gereksinimi olarak ecdadin biraktigi bu eserlere sahip çikma adina bu proje çok önemliydi. Bir diger önem arz eden projemiz ise; kendi enerjimizi kendimiz üretecegiz dedik. Tamamen yenilenebilir kaynaklar ile kendi enerjisini kendi üreten bir belediye olma yolunda sisteme dahil ettigimiz GES Projelerimizdir.”

Her proje ayri bir heyecan

Her projenin kendileri için ayri bir heyecan oldugunu sözlerine ekleyen Bilgin, 2022 yilinda insani merkeze alan projeler üretmeye devam edeceklerine vurgu yaparak, “Yapmis oldugumuz her proje bize aslinda farkli bir heyecan yasatti. Bizi mutlu edip yüzümüzde gülümseme olusturdu. Sonuçta, insana dokunan, insanin hayatini kolaylastiran proje gayesi ile hareket ettiginiz zaman bedeli belki çok düsük oluyor ama olusturdugu mutluluk çok büyük oluyor. Bir projenin maliyeti çok yüksek olabiliyor ama mutlulugu farkli olabiliyor. Hedefimiz sehri uzun vadeli planlamak ve bunu yaparken de sadece proje odakli degil, insani merkeze alan, insan odakli, gönüllere dokunan iki anlayisi bir araya getirdigimiz zaman güzel isler ortaya çikiyor” dedi.

Kaynak: İHA