Bilecik'te Çocuk Trafik Egitim Park'inda Sona Yaklasildi

Bilecik Il Özel Idaresi tarafindan çocuklarda trafik kültürünü olusturmak adina yapilan Çocuk Trafik Egitim Park’inda sona yaklasildi.

Bilecik'te Çocuk Trafik Egitim Park'inda Sona Yaklasildi
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Il Emniyet Müdürü Ertugrul Namal, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçi, ilgili kurum yöneticileri ve ilkögretim ögrencilerinin katilimiyla Çocuk Trafik Egitim Park’inda incelemeler gerçeklestirildi.

Hürriyet Mahallesi Kayiboyu Caminin yanindaki alana yapilan parki inceleyen Vali Dr. Kemal Kizilkaya’ya bilgi veren Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçi, alanin 2 bin 700 metrekare üzerine insa edildigini ifade etti.

Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaögretim ögrencilerine derslerde ögrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama firsati vermek, okul disinda her an karsi karsiya kalinan trafik ortamini parklarda gerçeklestirerek trafik kurallarina uygun davranis kazandirilmasina, böylece trafik kültürünün olusmasina ve trafik kazalarinin en aza indirilmesinin saglanmasi amaciyla insa edilen parkin yapiminda sona gelindi.

"Alanda 15 adet bisiklet ve 6 adet akülü araç bulunmaktadir"

Vali Kizilkaya’ya egitim parki hakkinda bilgi veren Genel Sekreter Seda Bayrakçi, “Il Özel Idaremiz tarafindan yapimi gerçeklestirilen Çocuk Trafik Egitim Parki toplam 2 bin 700 metrekare alan üzerine insa edilmis olup içerisinde; 25 metrekare kafeterya, 20 metrekare araç sarj istasyonu,10 metrekare hastane ve itfaiye binasi, 500 m2 yesil alan, 40 kisilik anfi tribün, engelli yönetmeligine uygun 2 adet tuvalet ve 2 bin200 m2 açik egitim alani yer almaktadir. Alanda 15 adet bisiklet ve 6 adet akülü araç bulunmaktadir. Verilecek egitimlerde akülü araçlar kullanilarak, trafik kurallarina uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulmasi gereken manevra kurallari, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarinin ve yol isaretlerinin anlamlari, trafik isiklarinda sürücü ve yaya olarak davranis metotlari hakkinda bilgi verilmesi ve çocuklarda trafik kültürünün olusmasi planlanmaktadir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA