Avrupali Gençler Solartürk Tesislerini Gezdi

Gaziantep’te faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk günes enerji paneli üreticisi Solartürk Enerji San. ve Tic. AS., yurt disindan gelen gençleri agirladi.

Avrupali Gençler Solartürk Tesislerini Gezdi
Italya, Rusya ve Gürcistan’dan gelen 11 kisilik grup, Solartürk tesislerde incelemelerde bulunarak Yönetim Kurulu Baskani Osman Özberk’ten bilgiler aldi. Erasmus+ programi kapsaminda kente gelen grup, Gaziantep organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmada panel üretimini yerinde inceledi. Solartürk Enerji Yönetim Kurulu Baskani Osman Özberk, panel üretiminin geçmisi ve gelecegi ile ilgili mezun ögrencilere deneyimlerini aktardi. Sektöre iliskin öngörülerini paylasti. Ziyaretten duydugu mutlulugu dile getiren Özberk, enerjinin tüm dünyayi ilgilendiren bir konu oldugunu söyledi.



Özberk, 2021 sonu itibariyle iç pazardaki paylarini arazi ve çati uygulamalarinda yüzde 10, tarimsal sulama sistemlerinde ise yüzde 30’a çikardiklarini ifade ederek, “Ülke olarak hedefimiz; 2023 yilinda güneste 15-20 GW kurulu güce ulasarak, enerji tüketimimizin yüzde 5’inin karsilanmasidir. Bu, milli hedef olmali ve gelecek nesillerimizin temiz bir dünyada yasayabilmesi için dünya ülkelerinin temiz ve yesil enerjiye yönelmesi saglanmali. Bir Türk sanayicisi ve solar sektörüne gönül vermis öncü sirket olarak, hedefimiz; ülkemizde kurdugumuz her günes enerji santralinin, enerji ithalatimizi, disa bagimliligimizi azaltan bir deger olmasini saglamak” dedi.

Türkiye’nin en büyük çati günes enerji santrali

Özberk, “SANKO Holding bünyesindeki SANKO Tekstil Isletmeleri Adiyaman iplik üretim tesislerinin çatisina yapilan ve Türkiye’nin en büyük çati Günes Enerji Santrali (GES) olma özelligini tasiyan projede Solartürk günes enerji panelleri yer aliyor” ifadelerini kullandi.

Çati GES Projelerini SANKO Tekstil’in Adiyaman isletmelerinin toplam 132 bin 500 metrekare alana sahip çatilarina kurduklarini vurgulayan Özberk, “Türkiye’de bugüne kadar çatida yapilan en büyük GES olma özelligini tasiyan projemizde 37.776 adet Solartürk panelleri kullanildi. Bu paneller ile 15,110 MWp Kurulu güç elde edildi” diye konustu.

Özberk, iklim degisikligiyle mücadele ve cari açigin azaltilmasi için yerli kaynak kullanimina agirlik verilmesi gerektigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA