(ÖZEL) Binlerce Yillik Tarihin Üstüne Ev Yaptilar
Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde Roma dönemi duvar ve Osmanli döneminden kalma çesmenin üstüne yaklasik 60 yil önce yapilan ev görenleri hayrete düsürüyor. Evin duvarinin örüldügü tarihi sütunlarin üzerinde Osmanlica ve Grekçe yazili yazitlarla, motifler ise çiplak gözle görülebiliyor.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü inceleme yapacak
Mahalle sakinlerinden Ziya Çakar isimli vatandas, yaklasik 60 yildir duvarin böyle oldugunu ifade ederek, “60 yildir ben bu mahallede oturuyorum. Eskiden burasi çesmeydi, sonra bu çesmeyi sütunlar halinde aldilar. Üzerinde de ev var eskiden yapilan bir ev burasi. Yazilarin hakkinda bir bilgim yok. Sadece 60 yildir burasi böyle. Burada önceden bir çesme vardi, öyle birliyorum” diye konustu.
Öte yandan, Ihlas Haber Ajansi muhabirinin ulastigi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü yetkililerinin ise konuyla ilgili inceleme baslatacaklari belirtildi.
