Jandarma'daki FETÖ Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 99 Gözalti Karari

MIT, Emniyet Genel Müdürlügü TEM ile SIBER Daire Baskanliklarinca FETÖ/PDY silahli terör örgütü mensuplarinin desifresine yönelik olarak yapilan çalismalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanligini hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem sorumlu’ olduklari tespit edilen 99 süphelinin, Ankara merkezli 40 ilde, es zamanli olarak gözaltina alinmalarina karar verildi. Düzenlenen operasyonda 55 süpheli yakalandi.

Jandarma'daki FETÖ Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 99 Gözalti Karari
Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca yürütülen sorusturma kapsaminda verilen talimatlara istinaden; MIT, Emniyet Genel Müdürlügü TEM ile SIBER Daire Baskanliklarinca FETÖ/PDY silahli terör örgütü mensuplarinin desifresine yönelik olarak yapilan çalismalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanligini hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem sorumlu’ olduklari tespit edilen; 65’i daha önce ihraç edilmis kamu görevlisi, 34’ü özel sektör çalisani olmak üzere 99 süphelinin, Ankara merkezli 40 ilde, es zamanli olarak gözaltina alinmalarina karar verildi.

Düzenlenen operasyon neticesinde 55 süpheli yakalandi. Firari süphelilerin yakalanmasi amaciyla çalismalara devam edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA