7 Kisiye Mezar Olan Patlama Davasinda 7'Nci Durusma

Sakarya’nin Hendek ilçesinde havai fisek fabrikasinda 7 kisinin hayatini kaybettigi, 127 kisinin ise yaralandigi patlamaya iliskin aralarinda fabrika sahiplerinin de bulundugu 2’si tutuklu 7 sanigin yargilandigi davanin yedinci durusmasi basladi. Durusmada, müsteki, sanik ve taraf avukatlarinin esasa iliskin son savunmalari yapmalari bekleniyor.

7 Kisiye Mezar Olan Patlama Davasinda 7'Nci Durusma
Hendek ilçesi Yukariçalica Mahallesi mevki’inde yaklasik 15 dönüm üzerine kurulu havai fisek fabrikasinda 3 Temmuz 2020’de saat 11.15’te meydana gelen ve yaklasik 50 kilometre mesafeden dahi duyulan patlamalarda 7 kisi hayatini kaybederken, 127 kisi de yaralanmisti. Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile Hendek Cumhuriyet Bassavciliginca patlamayla alakali sorusturma baslatilmisti. Sorusturmayi yürüten Hendek Cumhuriyet Bassavciliginca olaya iliskin hazirlanan fezleke Sakarya Cumhuriyet Bassavciligina gönderilmis, hazirlanan 27 sayfalik iddianame Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilirken, 7 sanik hakkinda ‘bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma’ suçundan 2 yil 8 aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.

Davanin yedinci durusmasi Ferizli ilçesi Damlik Mahallesi’nde Adalet Bakanligi tarafindan 450 dönüm arazi üzerine kurulumu devam eden ve yaklasik 3 bin kisilik kapasiteye sahip olacak cezaevi yakininda bulunan Sakarya Agir Ceza Mahkemeleri salonunda basladi.

Durusmaya, tutuklu yargilanan fabrika sahiplerinden Y.C. ile H.A.V, tutuksuz saniklar fabrika sahiplerinden A.R.E.C., E.Ö., A.A., A.B. ve taraf avukatlari hazir bulundu. Tutuksuz müsteki sanik A.Ç. ise durusmaya katilmadi. Durusma salonu ve çevresinde polis ekiplerince genis güvenlik önlemleri alinirken, müstekiler, patlamada hayatini kaybedenlerin yakinlari ve diger izleyiciler salona korona virüs tedbirlerine uygun olarak alindi. Yoklama alinmasi sonrasinda celse arasinda gelen belgeler zapta geçirildi. Patlamaya iliskin 7’nci durusmada müsteki, sanik ve taraf avukatlarinin esasa iliskin son savunmalarini yapmalari bekleniyor.
Kaynak: İHA