Iran'da Sel Felaketi Açiklamasi 4 Ölü, 7 Yarali

Iran’da 2 gündür etkili olan yogun yagislarin neden oldugu sel felaketinde 4 kisi hayatini kaybetti, 7 kisi yaralandi.

Iran'da Sel Felaketi Açiklamasi 4 Ölü, 7 Yarali
Iran’in güneyinde 2 gündür araliksiz devam eden yogun yagislar sel felaketine neden oldu. Iran Acil Yardim Kurumu sözcüsü Mücteba Halidi yaptigi açiklamada, “Ülkenin güneyinde yasanan sel felaketi nedeniyle 4 vatandasimiz hayatini kaybetti, 7 kisi de yaralandi” ifadelerine yer verdi.

Halidi ayrica, ülkenin güneyindeki birçok bölgenin sel ve siddetli firtinadan olumsuz etkilendigini de söyleyerek, “Güney Fars, Güney Kirman, Hürmüzgan, Bati Sistan ve Belucistan’daki sehirler selden etkilendi. Tüm yardim ekiplerimiz su an bölge halkina yardim ediyor” dedi.

Fars eyaletinde bulunan Darab ilçesinde görevli Itfaiye Müdürü Mücahid Debistani ise, 50 yasindaki bir kadinin nehrin tasmasi nedeniyle evinin sular altinda kalmasi sonucu yasamini yitirdigini söyledi.

Debistani ayrica, ayni eyalete bagli Mehr ilçesinde ise araç içinde bulunan 4 kisinin sele kapildigini ve içlerinden birinin hayatini kaybettigini belirtti.

Sel felaketi nedeniyle, Fars eyaletinin güney ve güneybatisinda bulunan tüm yollarin ve tesislerin de zarar gördügü ögrenildi.
Kaynak: İHA