Baskan Biyik Açiklamasi '2022, Hizmet Ve Eser Yili Olacak'

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, 2021 yilinda ilçeye çok sayida önemli hizmet kazandirdiklarini ifade ederken, 2022 yilinin da hizmet ve eser yili olacagini söyledi.

Baskan Biyik Açiklamasi '2022, Hizmet Ve Eser Yili Olacak'
Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, 2022 yilinin Darica için yeni eserler ve hizmetlerin faaliyete geçtigi bir yil olacagini söyledi.

Yeni yil degerlendirmesinde bulunan Muzaffer Biyik, yeni yilda Darica için canla basla çalismaya devam edeceklerini belirtti.

Biyik, "Darica Belediyesi olarak 2021 yilinda egitimden kültür sanata, spordan altyapi ve üstyapiya kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdik. 2021 yili tam anlamiyla ilçemiz için hizmet yili oldu. Geride biraktigimiz yilda gece gündüz demeden vatandaslarimizla iç içe olmaya özen göstererek sorunlarini çözmek için canla basla çalistik" dedi.



Cumhurbaskani Erdogan’dan ödül

2021 yilinin, Darica için anlamli geçtigini söyleyen Biyik, "Gençlere yönelik çalismalarimizin en önemli projelerinden biri olan Gençlik Koridoru Projesi ile Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan ödül almanin gururunu hep birlikte yasadik. Cumhurbaskanimiz tarafindan ödüle layik görülmek çalisma heyecanimizi ve gayretimizi daha da arttirdi. Gelecegimizin teminati olan gençlere yönelik projelere daha fazla agirlik vermeye devam edecegiz" diye konustu.



Kentsel dönüsüm projesi

Darica Belediyesi olarak 2021 yilinda öncelik verdikleri bir diger konunun da kentsel dönüsüm çalismasi oldugunu ifade eden Biyik, su ifadeleri kullandi:

"Deprem gerçegi ile karsi karsiya oldugumuz bir dönemde Emek Mahallesi 256 Evler belgesinde 329 dairelik kentsel dönüsüm projesini hayata geçirerek bölgemizde bir ilki daha gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadik. Kentsel dönüsüm dün oldugu gibi bugün de yarin da önceliklerimizden olmaya devam edecek. Darica Belediyesi olarak gençlerimizin kendilerini daha iyi gelistirmeleri için kültür sanata yatirim yaptik. Binlerce gencimize çesitli kurslar ile egitim verdik. Iskoliye Sanat Akademisi’nin yani sira KIGEM ile gençlerimiz gelecege daha donanimli bireyler olarak hazirlaniyorlar. Kültür sanat etkinliklerimizin yani sira bizim çocuklar diye adlandirdigimiz kendi kursiyerlerimiz ile sanat günleri düzenledik. Darica Belediyesi olarak 2021 yili özellikle spor alaninda yatirimlarimizin meyvesini topladigimiz bir yil oldu. Milli sporcumuz Eray Samdan Tokyo Olimpiyatlarinda karate bransinda ülkemize ilk madalyayi getirerek tarihe geçerken Darica olarak bu gururu hep birlikte yasadik. Eray Samdan Spor kompleksimizde karate disinda muay thai, boks, yüzme, tekvando gibi 8 farkli bransta binlerce gencimize egitim veriyoruz. Atletizmden karateye ve boksa birçok farkli bransta sporcularimizin gerek ulusal gerekse de uluslararasi alanda elde ettigi basarilar bize dogru yolda oldugumuzu gösterdi"

"Ilçemizin her noktasina hizmet götürdük"

Darica’ya birçok önemli eser kazandirdiklarini belirten Biyik, "Özellikle Büyüksehir Belediyesi ile isbirligi ve uyum içerisinde çalisarak ilçemizin her noktasina hizmet götürdük. Altyapidan üstyapiya kadar Büyüksehir Belediyemizle ilçemize önemli eserler kazandirdik. Millet bahçesinin yani sira Balyanoz Koyu ile ilçemizin yesilligine yesillik kattik. Ulasim projeleri ile ilçemizin trafik sorununa çözümler ürettik. Ilçemizin en önemli eksiklerinden biri olan kapali pazar konusunda Büyüksehir Belediyesi ile birlikte kalici bir çözüm üreterek projeyi gerçeklestirdik ve Darica’nin ilk kapali pazarini tamamladik. 2021 yilinda faaliyete aldigimiz projelerin arasinda Trafik Egitim Parki ve Sirasögütler Kapali Spor Salonu da yer aldi. Büyüksehir Belediyemizin ilçemize kazandirdigi 1800 kisilik spor salonunun yani sira Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Kadin ve Çocuk Yasam Merkezi ile spora önemli yatirimlar yaptik. Darica Belediyesi olarak spor yatirimlarina agirlik verdik. Ilçemizin en büyük eksiklerden biri olan ve yillardir yapilmasi beklenen Nenehatun Amatör Spor Kompleksinin temelini attik. Gençlerimizin daha iyi ortamda spor yapmalari için çalismalarimiz artarak devam edecek. Millet Kütüphanesi, Kitap Kafe ve Dijital Kütüphane gibi projeleri hayata geçirerek birçok yenilige imza attik" seklinde konustu.



"Daha yesil Darica için çalistik"

Darica’nin daha yesil olmasi için yeni parklar kazandirdiklarini söyleyen Biyik, "Yeni nesil parklarin yani sira semt sahalari insa ettik. Çinaralti Meydani’ni yenileyerek ilçemizin sembol yerlerinden olan Tarihi Çinaralti Meydani’ni daha modern hale getirdik. Toplam 110 parkimiz ile ilçemizin yesilligine yesillik katmak için çalisiyoruz. Darica Belediyesi olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Seçim beyannamemizde söz verdigimiz projeleri hayata geçirmek için yol haritamiz belli. 2022 yili, birçok projenin tamamlandigi ve birçok eserin de temelinin atilacagi yil olacak. Darica Belediyesi, Büyüksehir Belediyesi ve hükümetimiz olarak isbirligi içerisinde ilçemize önemli eserler kazandirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA