Arazi Yollari Konfora Kavusuyor

Inegöl Belediyesi, kirsal mahallelerde 25 kilometre arazi yolunu tamamladi.

Arazi Yollari Konfora Kavusuyor
Inegöl Belediyesi, kirsalda çiftçilerin tarlalarina ulasim sagladigi arazi yollarinda her yil yapilan tesviye çalismalarina kalici çözüm bulmak için 2021 yilinda yeni bir uygulama baslatmisti. Yaz aylarinda yapilan tesviyeler sonrasi kisin yeniden bozulan yollar, yapilan çalisma ile sadece greyderlerle temizlenmek yerine alt temel malzemesi de serilerek kalici yollar olusturuluyor. Her yil onlarca kirsal mahalleye ayni hizmeti vermek yerine baslatilan bu uygulama ile her yil belirli oranda yol malzeme serilerek kalici olarak düzenleniyor.

Ilk yil için 4 milyon TL degerinde ihale gerçeklestiren Inegöl Belediyesi, bu ihale ile toplamda 40 kilometre arazi yolunu iyilestirmek için çalismalara baslamisti. 25 km’lik kismi tamamlanan çalismalar Deydinler-Ortaköy-Alibeyköy hattinda devam ediyor. Belediye Baskani Alper Taban, bugün Deydinler-Ortaköy arasindaki 2 kilometrelik bölgede süren çalismalari yerinde inceledi.

Inceleme sonrasi bir açiklama da yapan Baskan Alper Taban, “Yeni yilla birlikte çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Mevsimsel olarak kis aylarinda da olsak sehrimizin içerisinde, kirsalda, beldelerimizde her alanda gerek içme suyu gerek kanalizasyon gerek yagmur suyu hatlari, kaldirim, tretuvar, park alani, yesil alan ve otopark gibi çalismalarimiz devam ediyor. Bugün de Ortaköy ile Deydinler arasinda arazi yolu çalismalarindayiz. Arazi yollarini kalici sekilde iyilestirmeyle ilgili çalisma yürütüyoruz. Daha önce geçici uygulamalarla hem Büyüksehir Belediyemiz hem ilçe belediyemizin imkanlariyla mesafe almaya çalisiyorduk. Ancak yapilan is bir süre sonra kayboluyordu. Simdi burada yol yapma standartlarina uygun olarak yollarin kalici hale gelmesini saglayacak sekilde yapiyoruz” dedi.

Ilerleyen dönemlerde yollara kaplama da yapilabilecegini kaydeden Alper Taban, “2021 yilinda yaptigimiz ihale neticesinde ilk yil 40 km olmak üzere her yil da ayni sekilde üzerine yeni yollar ilave edecek sekilde kirsal mahallelerimizin arazi yollarini kalici olarak açmis oluyoruz. Ayni zamanda bu yollar geçis güzergahlari olarak da köylerimizi birbirine bagliyor. Alternatif yollar olusuyor. Arkadaslarimiz su ana kadar 25 km yol çalismasini tamamladi. Her yil üzerine koyarak devam edecek bu çalisma. Yapilan çalismalarin hayirli olmasini diliyorum. Zamanla bu yollarin üzeri de farkli kaplama yöntemleriyle kaplanarak daha konforlu yollar olusturulabilir. Ancak bu haliyle dahi eski durumuna göre oldukça kullanisli” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA