296 Gündür Yürüyen Sanatçi Iznik'te

Istanbul’da yasayan ve tiyatro salonunu pandemi sebebiyle kapatmak zorunda kalan Volkan Tan Danismaz, kitap yazabilmek için yürüyerek Türkiye turuna çikmaya karar verdi. Istanbul’dan yola çikarak 296 günde 8550 kilometre yol yürüyen Danismaz’in son duragi Iznik oldu.

296 Gündür Yürüyen Sanatçi Iznik'te
Sinema ve tiyatro sanatçisi Volkan Tan Danismaz (39), pandemide tiyatro salonunu kapatmak zorunda kalinca, hâyalini kurdugu kitap yazma projesini gerçeklestirmeye karar verdi. Danismaz, ’Hayallerimi yasiyorsunuz’ kitabini yazmak için de yürüyerek Türkiye turuna basladi.

"Ben bu hayati yasamak ve yazmak için 296 gündür hiçbir ticari amaç, hiçbir ticari konaklama kullanmadan yürüdüm" diyen Danismaz, Istanbul’dan çiktigi yolculugunda onlarca sehir, yüzlerce ilçe ve köy gezdi.

Danismaz, bu yürüyüs boyunca da sik sik misafir edildi. Gezip gördüklerini yazacak olan Danismaz, 296 gün sonra ise 8550 kilometre katederek Iznik’e ulasmayi basardi.

Danismaz, Türkiye’yi gezme hayalini gerçeklestirdigini ve bundan dolayi mutlu oldugunu belirterek söyle konustu:

"8 yasindan bugüne kadar hep sahnelerde yer aldim. 2 bine yakin ögrenci yetistirdim fakat pandemi sürecinin devreye girmesiyle tiyatromuz maalesef yillar sonra perdelerini indirmek zorunda kaldi. Benim de yillardir hayata geçirmek istedigim bir projem vardi. Bu proje bir kitap yazmakti. Bu kitabin ismi de ’Hayallerimi yasiyorsunuz’. Her bir sehirde her bir kasabada, köyde, küçük de olsa bir hayalim var. O yerlere gidip görmek yasamak istiyordum ve hayalimi gidip görerek gerçeklestirdim. Sirtima çantami takip yola çiktim. Ilk girmeye basladigim köyler beni misafir etmeye basladilar. Yemek, su verdiler, kimsin, necisin demediler. Gerçekten sunu gördüm ki aslinda biz bu hayati yasamamisiz. Çünkü Istanbul’un, Ankara’nin Izmir’in ve Antalya’nin içine yapisip kalmisiz. Biraz disari çikabilsek biraz bu insanlari görsek, aslinda neler kaçirdigimizi fark edecegiz. Ben bu hayati yasamak için yazmak için 210 gündür hiçbir ticari araç, hiçbir ticari konaklama kullanmadan yürüdüm. Çünkü amacim yürüyerek, gezerek, görerek buralara gelmekti. Ben de geldim gördüm ve yasadim."

Iznik’e gelmeden tarihi ve cografyasi hakkinda bilgi edindigini dile getiren Danismaz konusmasinda “Iznik’in çok özel ve güzel bir yer oldugunun farkina vardim.Buraya su açidan bakmak gerekli. Burasi Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanli’ya baskentlik yapmis. Bu devletler burayi niye kendilerine merkez seçtiler ? Bu soru bile buranin degerini ortaya çikariyor.Herkesi Iznik’in essiz tarihi ve dogasini görmeye davet ediyorum. Iznik’te belediyecilik hizmetlerinin basarisini sehre girdigimde gördüm. Bu vesile ile Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’yi tebrik ediyorum ” diye konustu.

Kaynak: İHA