Ortaköy'de Feci Yangin Açiklamasi 1 Ölü

Ortaköy’de 3 katli ahsap binada çikan yangin sonucu 85 yasindaki Sakir Kaba hayatini kaybetti. Polis yanginla ilgili inceleme baslatti.

Ortaköy'de Feci Yangin Açiklamasi 1 Ölü
Ortaköy Mecidiye Mahallesi Gözlükçü Sokakta bulunan üç katli ahsap binada saat 15.00 siralarinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. 85 ve 75 yaslarindaki kari kocanin yasadigi ögrenilen binadan çikan dumanlari gören vatandaslar, evdekileri kurtarmak için içeri girdi. Vatandaslarin müdahalesiyle 75 yasindaki Nazmiye Kaba disari çikartildi ancak binadan yükselen duman ve alevler solunum cihazina bagli oldugu ögrenilen 85 yasindaki Sakir Kaba’ya ulasilmasini engelledi. Ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevler içindeki binaya müdahale etmeye basladi.



85 yasindaki Sakir Kaba yanginda hayatini kaybetti

Itfaiye ekipleri, yaklasik 1 saatlik çalisma sonucu yangini söndürdü. Binaya giren saglik ekipleri içeride kalan ve KOAH’li oldugu ögrenilen Sakir Kaba’nin hayatini kaybettigini belirledi. Sogutma çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan olay yeri inceleme ekipleri de bina içindeki çalismalarina basladi.



“Makineye bagli oldugu için onu kurtaramamislar”

Yanginda hayatini kaybeden Sakir Kaba’nin damadi oldugu ögrenilen Izzet Demirel, “Ben baska bir yerde oturuyordum. Bana komsular kayinpederimin evinin yandigini söyledi.

Kayinvalideyi komsular kurtarmislar ama kayinpeder içeride kalmis. O makineye bagli oldugu için onu kurtaramamislar. Su an hala içeride. Yanginin neyden çiktigini bilmiyorum. Burada kari koca yasiyorlardi. Biz gelip gidip yemeklerini veriyorduk, ilaçlarini kullandiriyorduk” dedi.



“Yasli teyzeyi çikardik ama yasli amca içeride kaldi”

Nazmiye Kaba’yi içeriden çikardiklarini ama Sakir Kaba’yi kurtaramadiklarini söyleyen Murat Arslan isimli vatandas ise “Yangin tüpü istendi. Hemen alip ikinci kata çiktim. Bir anda patlama oldu ama ne patladigini bilmiyorum. Yasli teyzeyi disari çikardik ama yasli amca içeride kaldi. Bir sey yapamadik. Sonra da her yani alev sardi” diye konustu.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismalari sürerken, polisin yanginla ilgili inceleme baslattigi ögrenildi.
Kaynak: İHA