Muhsin Yazicioglu'nun Kurdugu Büyük Birlik Partisi 29 Yasinda

29 Ocak 1993 tarihinde Muhsin Yazicioglu tarafindan kurulan Büyük Birlik Partisi, 29. yildönümünde genis çapli katilimla Ankara’da kutlandi.

Muhsin Yazicioglu'nun Kurdugu Büyük Birlik Partisi 29 Yasinda


29 Ocak 1993 tarihinde Muhsin Yazicioglu tarafindan kurulan Büyük Birlik Partisi’nin 29. yildönümü, Türkiye’nin pek çok yerinden gelen BBP’li vatandaslarin katildigi programla Ankara’da bir otelde kutlandi. Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan program ‘Ahmet Yesevi’den Taceddin’e Alperenlerin Yolu’ adli kisa filmin izletilmesiyle ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Ardindan Büyük Birlik Partisi’ni anlatan bir video izlendi. Programda bir konusma gerçeklestiren BBP Genel Baskani Mustafa Destici, “Çizgimiz terör ve siddet. Kim terörü ve siddeti benimsiyorsa ya da terörün ve siddetin sözcülügünü ya da temsilciligini yapiyorsa bizim itirazimiz onadir. Bugün de onadir. Biz HDP’yi PKK’nin bir uzantisi oldugu için reddediyoruz. Biz HDP’yi legal görünümlü illegal bir siyasi yapi oldugu için reddediyoruz. Yöneticileri, es baskanlari çiksin ‘biz PKK’yi terör örgütü olarak görüyoruz” diyerek HDP’ye karsi duruslarindan bahsetti.

“Tanidigimiz ilk günden sehadetine kadar Muhsin Yazicioglu’nun yanindaydik”

BBP’nin kuruldugundan itibaren ayni çizgide oldugunu, su anda da o çizgide ilerledigini dile getiren Genel Baskan Destici, “Ayni askla, ayni imanla, ayni dürüstlükle, dogrulukla, yolumuza devam ediyoruz ve sizlerle birlikte edecegiz insallah. Tanidigimiz ilk günden sehadetine kadar Muhsin Yazicioglu’nun yanindaydik, bugün de onun ilkelerinin yanindayiz. Inandiklarimizin, dogru bildiklerimizin, dogrunun, dogrulugun yanindayiz. Onu kaybettikten sonra da Muhsin Yazicioglu’nun çizgisinden zerre ayrilmadik. Ayni kulvarda yaristigimiz diger siyasi partiler, milyonluk, milyarlik bütçelerle siyaset yaparlarken, çocuklarimizin riziklarindan ayirdigimiz helal paralarla, rakiplerimiz için alay konusu ve çerez parasi olacak imkanlarla siyasetin içinde güçlü bir sekilde var olduk ve var olmaya devam edecegiz” cümlelerine yer verdi.

“Cumhur Ittifaki, 15 Temmuz gecesi, hain darbe girisimine karsi sokaklarda kuruldu”

Cumhur Ittifaki’nin 15 Temmuz gecesi kuruldugunu söyleyen Destici, “Cumhur Ittifaki, 15 Temmuz gecesi, hain darbe girisimine karsi sokaklarda kuruldu. Türkiye’nin disinda kurgulanip, Türkiye’nin disindan uygulamaya konulan bir operasyona karsi, Türkiye’nin seçilmis, mesru hükümetinin yaninda yer aldik. Namlularin, tanklarin, uçaklarin karsisinda dimdik durduk. O gece ben ve arkadaslarimiz Ankara sokaklarindaydik, Meclisin ve Genelkurmayin önündeydik. Muhsin Yazicioglu’nun tanka selam durmam dedigi gibi durduk ve yine dururuz” dedi.



Tutuklanan gazeteci Sedef Kabas hakkinda da konusan Destici, “Sözde gazeteci Sedef Kabas’in sikça Cumhurbaskanimiza, hükümete ve Cumhur Ittifaki liderlerine provokasyon kokan çirkin söz ve edepsiz davranislarinin zamanlamasinin ve ABD’nin konuyla ilgili yaptigi açiklamanin, ayrica tesadüf olmadigi kanaatindeyiz” sözlerini kaydetti.



“BBP’nin Türkiye siyasetine çok katkilari olmustur”

Programa katilan AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, burada bir konusma gerçeklestirerek Muhsin Yazicioglu’nun vefat ettigi kazada kendisinin de arama faaliyetlerine katildigini, onu yakindan tanima firsati buldugunu belirterek, “BBP’nin Türkiye siyasetine çok katkilari olmustur. Türkiye siyasetinde çok güçlü bir sekilde Anadolu irfanini olusturan o maneviyati, Türk Islam davasinin o ruh köklerini yani medeniyetimiz üzerinden yeniden yükselebilme fikriyatini Türkiye siyasetine tasiyan önemli bir siyasi hareket oldu. BBP’nin Türkiye siyaset geleneginde önemli bir yeri oldugunun altini çizmek isterim. Türkiye’de demokrasi, millet egemenligi ve milletten baska hiçbir kisinin, gücün, merkezin sözüne itibar edilmemesi gerektigini de Türkiye siyasetinde uygulamasiyla gösterdi. Muhsin Yazicioglu 28 Subat’ta bu ülkede demokrasi dersi verdi” ifadelerini kullandi.

Programa AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, DEVA Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ibrahim Çanakçi, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Feramuz Üstün, birçok parti/STK temsilcisi ve pek çok Büyükelçi, Büyük Birlik Partisi’nin 29. yil dönümü programina katilim sagladi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise programa telgraf gönderdi.
Kaynak: İHA