Ispanya'da Izinli Polis Marketteki Soygunu Önledi

Ispanya’nin Barcelona kentinde izindeki bir polis memuru, girdigi marketteki silahli soyguncuyu etkisiz hale getirdi. O anlar güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

Ispanya’nin Katalonya özerk bölgesinde yer alan Barcelona’da geçtigimiz pazartesi günü izinli olan bir polis memuru, süpermarkete girdi. Kasanin yaninda bir kisinin magaza çalisaniyla birlikte durdugunu fark eden polis, çalisana her seyin yolunda olup olmadigini sordu. Ancak çalisan yerine, süpheli kisi polise cevap vererek her seyin yolunda oldugunu söyledi.

Marketin güvenlik kamerasina yansiyan görüntülere göre polis arkasindan yaklastigi süpheliyi yakalayarak duruma müdahale etti. Süphelinin polise direnmesiyle ikisi de yere düstü. Polis süphelinin sag elindeki biçagi alirken, zanliyi yere yatirarak etkisiz hale getirdi. Soyguna sogukkanlilikla müdahale eden polis memuru markettekilere kendisini tanitirken, olay yerine takviye ekip geldi. Gözaltina alinan süpheli, islemlerinin ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 47 yasindaki süphelinin benzer suçlardan sabikasi oldugu ögrenildi.

Izindeki polis memurunun Katalonya’nin polis teskilati Mossos d’Esquadra’da çalistigi ögrenilirken, soygun girisimine müdahale ettigi anlarin görüntüsü sosyal medyada kisa sürede yayilarak viral oldu.
Kaynak: İHA