Emet Belediyesinde Isçi Maaslarinda Iyilestirme Protokolü Imzalandi

Emet Belediyesi bünyesinde çalisan 61 isçinin sözlesmelerinde ek protokolle maaslarinda iyilestirme yapildigi bildirildi.

Emet Belediyesinde Isçi Maaslarinda Iyilestirme Protokolü Imzalandi
2019 yili sonunda kadro alan 65 isçiyi kapsayan sözlesme kapsaminda isçilerin maasina birinci yil yüzde 20, ikinci yil ise yüzde 14 zam yapilmis, ayrica aylik 300 TL alisveris kari sosyal haklara eklenmisti. 2022 yili 6. ayinda sona erecek sözlesme öncesi enflasyondaki ciddi artis ve hak kaybi üzerine maaslar asgari ücretin altinda kalmisti.

Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan ile bir araya gelen Sendika Kütahya Sube Baskani Sabattin Ödemis ve belediye sendika temsilcileri yapilan görüsmeler sonrasi ek protokolü imzaladilar.

Imzalanan ek protokole göre, isçiler bu yilin 7. ayinda yeni sözlesme yapilana kadar günlük 15 lira tasit ulasim ve memurlara ödenen aile yardimi kapsaminda aylik 522 lirada aile ödenegi aldilar. 900 TL’den fazla iyilestirme alan isçilerin aylik 300 TL alisveris kartlari da devam edecek. Sözlesme ile Emet Belediyesinde çalisan bekar bir isçi en az 5 bin 100 TL maas ve 300 TL alisveris karti olacak. Emet Belediyesindeki 29 kadrolu isçi ise sözlesmeleri geregi memura verilen yüzde 30 zam kendi maaslarina da yansiyacak.

Gelinen süreçte isçilerinin magdur olmamasi adina ek sosyal haklar vererek maaslarda iyilestirmeye gittiklerini ifade eden Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, ”Gazi Emet’imizde bir yandan belediyemiz vasitasi ile hizmet üretirken, bir yandan da isçilerimizin ekonomik sartlarini düzenlemek içinde mücadele veriyoruz. Hükümetimizin asgari ücreti 4 bin 253 TL olarak belirleyince isçilerimizin maaslari bu rakamda ve altinda kalmisti. Sözlesmemiz 7. ayda sona ermesine ragmen isçilerimizin magdur olmamasi adina sosyal haklarda iyilestirme yapan ek protokolü imzaladik. Emegi geçen sendika temsilcilerimize, belediye çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Hepsine hayirli ugurlu olsun. Verilecek bu ek ücret artisi 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olacak” dedi.

Kaynak: İHA