Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Muhalefetin Tek Gündemi Kimin Nereye Hangi Sira Ile Oturacagi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, muhalefetin tek gündeminin kimin nereye hangi sira ile oturacagi oldugunu belirterek “Boy sirasina göre mi ? yas sirasina göre mi ? yoksa AK Parti karsisinda kim daha fazla seçim kaybetmis ona göre mi ? masaya oturacaklarina bir türlü karar veremiyorlar” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Muhalefetin Tek Gündemi Kimin Nereye Hangi Sira Ile Oturacagi'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Gümrük Müdürlügü Kompleksi Fuaye Alani’nda AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi’na katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinin baslangicinda Giresun’daki parti yönetimine salonun küçüklügünden ötürü sitem etti. Erdogan, “Buranin disinda bir yer bulamadik mi ? Yani ufacik salonlar, Giresun’un gençlerine bu salon yetmez. Bugün açilisini yaptigimiz 3 bin 500 kisilik salonun bitmesine ragmen bu toplanti burada yapilmaz. Açilisini yaptik ama biz geliyoruz toplantiyi burada yapiyoruz. 3 bin 500 kisilik salonda Giresun gençligi ile kadin kollari ile toplantimizi orada yapmamiz lazimdi. Kongreyi geldik basit bir dügün salonunda yaptik. AK Parti’yi böyle yerlere bizi sikistirmaya kalkmayin...Bu salona bu is yakismadi” diyerek AK Parti il baskanini yanina çagirdi, tepkisini dile getirdi.

Konusmasinda iklim degisikligine vurgu yapan Erdogan “Iklim degisikliginin dünya ile birlikte ülkemizi de etkiledigi dönemde artik bu meseleyi görmezden gelme lüksümüz yoktur. Sayet biz iklim degisikligi ile mücadeleyi gereken önemi vermezsek çok daha agir faturalardan karsilasmaktan kendimizi kurtaramayiz. Yarin kiyametin kopacagini bilseniz elinizdeki fidani dikin” buyuran bir Peygamberin ümmeti olarak çevre konusunda daha fazla hassasiyet gösterecegimize inaniyorum” diye konustu.



“Bunlarin ne millete hizmet etmek gibi niyetleri var, ne memlekete eser kazandirmak gibi hedefleri var”

“Biz tüm sartlari zorlayarak ülkemizi basaridan basariya kostururken muhalefetin içler açisi durumunu eminim sizlerde görüyorsunuz” diyen Erdogan “Türkiye ekonomiden terörle mücadeleye, sagliktan savunmaya kadar hemen her cephede tarihinin en kritik mücadelelerini veriyor. Bakiyorsunuz muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sira ile oturacagi. Boy sirasina göre mi yas sirasina göre mi yoksa AK Parti karsisinda kim daha fazla seçim kaybetmis ona göre mi masaya oturacaklarina bir türlü karar veremiyorlar. Bunlarin ne millete hizmet etmek gibi niyetleri var ne memlekete eser kazandirmak gibi hedefleri var. Ak paranin konforunda siyasetçilik oynamakta kapali kapilar ardinda kirli pazarlik yapmaktan altlarina serilen makam koltuklarinda siyasi ömürlerini biraz daha uzatmaktan baska hiçbir dertleri yok. Bu muhalefet güya milletvekili sifati tasiyorlar, güya belediye baskanligi yapiyorlar ama hirslarindan siyasi çikarlarindan baska hiçbir seyi gözleri görmüyor. Milletin gönlünü kazanmak, milletin sikintilarina çözüm üretmek özellikle bunlarin yerine siyasi ikballerini yabanci büyükelçiliklerin kapilarindan ariyorlar. Kendi ülkesini, kendi devletini batili büyükelçiliklere sikayet edecek kadar alçaldilar küçüldüler, milli onur ve haysiyetlerini kaybettiler. Sorsan Atatürk’ün partisiyiz derler. Sorsan Cumhuriyeti biz kurduk derler. Ama bölücü örgütün uzantilariyla yol yürümekten de çekinmezler. Millete karsi sergiledikleri lobranliklarin, küstahliklarin, hiçbirini meclis kürsüsünden kendilerine ayar verenlere yapamazlar. Bunlarin siyasetteki en büyük meziyetleri tank namlusu görünce kaçmak, millet can derdindeyken ellerinde kahve fincani ile televizyon karsisinda keyif çatmaktir. Korkaklik, beceriksizlik, müfterilik, kifayetsiz, muhterisizlik disinda hiçbir özellikleri yok. Bu tabloyu bizim gibi milletimizde çok iyi biliyor. Hazira konma pesinde kosan bu tatli su siyasetine asla yüz vermiyor. Sadece son 1 haftada yasananlara bakmak bile muhalefetin çapini ve zihniyetini görmek için kafidir. Hiçbir tarik hiçbir hesap hiçbir iftira bunlari kurtaramayacaktir. Hiçbir kampanyasi bunlarin skandallarinin üstünü kapatamayacaktir. Insallah önce 2023 seçimleri ardindan da 2024 mahalli idareler seçimleri bu beceriksizliklerin siyasetten tasfiye edildigi birer milat olacaktir. Bunun için sorumluluk AK Partili kadrolara düsüyor. Bugünden itibaren çok daha güçlü sekilde çalisacagiz. Bugünden itibaren daha koordineli, uyumlu, planli, programli çalisacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA