Büyükkiliç Esnafla Bulustu, Çözüm Sundu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri esnaf odalari ev sahipliginde gerçeklestirilen istisare toplantisinda esnafla bir araya gelerek önerilerde bulundu, sorunlara çözüm getirdi.

Büyükkiliç Esnafla Bulustu, Çözüm Sundu


Kayseri’deki bir restoranda gerçeklesen esnafla istisare toplantisina Baskan Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yildiz, Mustafa Elitas, Ismail Tamer, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, ilçe belediye baskanlari, Kayseri esnaf odasi ve dernekleri temsilcileri ile esnaf katildi.



“Sehrimiz gelisiyor, güzellesiyor, büyüyor. Büyümenin getirdigi sikintilarimiz eksik olmuyor”

Esnaf bulusmasinda yeni seçilen oda baskanlarini tebrik ve seçimleri olacaklara da basari temennisinde bulanarak sözlerine baslayan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, birlik ve beraberlige vurgu yaparak, sunlari dile getirdi:

“Burada bir muhabbet ortaminda birlik, beraberlik içerisinde adeta derdimizi dert, sevincimizi sevinç olarak degerlendirmeye çalisiyoruz. Elbette sehrimiz gelisiyor, güzellesiyor, büyüyor. Büyümenin getirdigi sikintilarimiz eksik olmuyor. Örnegin hakikaten bisiklet yollari ile ilgili Haseki bakanimiz zamaninda yapilan çok güzel çizgilenmeler olmustu ama bu defa araç sayisi 500 bine çikinca yollara sigmaz olmaya basladilar. Ister istemez asfaltlar yenilenince de böyle çizgilendirme mevcut yollarda düsünülmüyor ama yeni yapilan yolarda kendilerinin de vurguladigi gibi kesinlikle bisiklet yollarini ihmal etmeme yönünde gerek ilçelerimiz gerekse büyüksehir olarak bizler çok çok önemsiyoruz.”

Büyükkiliç, firinci esnafina tavsiyede bulundu

Bulusmada Kayserili esnafa seslenen Büyükkiliç, firinci esnafina ekmek konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Elbette bizler belediye olarak firinci degiliz ama bir firinimiz var. Burada da kamuoyunda fiyat farkindan kaynakli olarak vatandaslarimizin beklentileri var. Ister istemez biz de hem dengeleri korumak, hem ihtiyaçlari karsiliyor olmak, vatandaslarimizin gereksiz yere algi olusturup hayat pahaliligi mantigi içerisinde yipranmaya vesile olmamamizi saglamak amaciyla da belirli sayida ekmek üretiyor, belirli semtlerimize de vermeye çalisiyoruz. Hatta ben merkezde ekmeklerin satilmamasini, ihtiyaç olan daha çok kenar semtlerdeki mahallelerimizde satilmasinin dogru olacagi kanaatini buradan belirtmek istiyorum. O açidan her ne kadar degerli baskanimiz ekmek konusunda bir miktar zam konusunda beklenti içerisindeyiz diyor ama aradaki uçurum iyice artacak. Bu defa vatandas bize yönelecek ve bizim de cevap verme sansimiz olmayacak. O açidan enerjideki girdileri biliyoruz, un konusundaki girdileri biliyoruz, isçi çalistirma konusundaki girdileri biliyoruz. Bütün bunlara ragmen biraz daha sabredelim diyoruz, bu zam kervanina firinci esnafimizin da katilmak suretiyle kamuoyunda bir olumsuz olusturulmasina destek olunmamasi yönünde tavsiyede bulunuyoruz. Ama esnaf odalari yada ticaret odamizin, ilgili birimlerin ortak alacagi karara da sehirde saygi duyariz. Fakat bu aramizda bir uçurum oldugu zaman da biz ister istemez zorda kaliriz diye buradan da paylasmak istiyor, onu nazari itibare alarak fiyat degerlendirmesi yapmanizi tavsiye diyorum. Tabi her seyden önce Kayseri esnaf sehri. Belediyelerimiz de sizlerle uyum içerisinde çalisiyor, kosturuyor, dayanisiyor. Bu manada Seyhi Odakir baskanimizin yaptigi yakînen çalismalari takip ediyor, hakikaten esnaflarimizin sorunlarina egilen ve onlarin adeta hem is yeri baglaminda hem konut baglaminda gerçekten çok önemli çalismalariyla gönüllerde yer ettigini ve taht kurdugunu da bilmekteyim” dedi.



“Dayanisan bir anlayis içerisinde hizmet etmeyi çok çok önemsiyoruz”

Büyükkiliç, Kayseri’de didismeyi ön plana çikaran degil, dayanisan bir anlayis çerisinde hizmet etmeyi çok çok önemsediklerini vurguladigi konusmasinda sunlara degindi:

“Elbette tek çiçekle bahar gelmez, tek tas ile duvar olmaz. Bizler de nezaket timsali olan bu güzel insani seviyor, her zaman gelirken saygida kusur etmeden bizlerden talepte bulundugunda elinden tutuyor açikçasi, ne diyorsa da yapmamaya özen gösteriyoruz. Bu birligi, beraberligi de sehrimiz adina zedelememeyi çok çok önemsiyoruz. Dün Mustafa baskanimiz, dün Mehmet Ali rahmetli oldu baskanimiz, dün Ahmet baskanimiz ya da bugün bir baska baskanimiz. Biz dogrulari ve gerçekleri söylüyoruz. O açidan hiçbir zaman siyasi kaygiyla hareket etmedik. Bize yakisan gerek milletvekillerimiz, bakanlarimiz, gerekse AK Parti iktidari olarak herkesi kucaklamayi kendimize görev telakki ediyoruz. Insani yasat ki devlet yasasin felsefesi ile hareket ediyoruz. Kimse diyemez ki, ben AK Parti’ye gittigimde diyelim ki farkli yaklasti, bana tavir koydu. Böyle bir yaklasimi yapmadik, yapmayiz, bize de yakismaz. Kayseri, Ahi ahlaki ile ahlaklanmis esnaflarin oldugu bir güzel sehir. Seçimler olur, adaylar olur, saygi duyulur. Ama sonuçta birlik, beraberlik içerisinde bu sehri temsil edecek, bu sehirde sorun olusturmayacak, adeta dayanisma yerine didismeyi ön plana çikaran degil, dayanisan bir anlayis çerisinde hizmet etmeyi çok çok önemsiyoruz.”

Baskan Büyükkiliç çözüm getirdi

Sorunlarin çözülecegini, asilacagini, kendilerinin de belediye olarak yasal çerçevede destek olabilecegini dile getiren Baskan Büyükkiliç, “Korsan niye çikar, demek ki talep var demektir. Biz ister istemez servis sayisini ihale yapmak suretiyle arttirmayi planliyoruz kendiler ile istisare ederek. Kimseyi magdur etme mantiginda degiliz. Sehre konforlu, kaliteli, seviyeli ve ekonomik hizmet verme yönünde her zaman birlik, beraberlik içerisinde çalismalar yapacagimizi ifade ediyorum. Elbette 16 ilçe belediye baskani, Büyüksehir Belediye Baskani’nin agabeyliginde, degerli bakanlarimizin, milletvekillerimizin, Cumhur Ittifaki mantigi içerisinde diger kardeslerimizin el ele, gönül gönüle dayanisma yapacagindan hiç kimsenin endisesi olmasin. Çünkü biz sizleri seviyoruz. Insanlarin hayirlisi ona hizmetkâr olandir. Bu anlayis içerisinde de çalismalarimiz sürüyor. Allah mahcup etmesin diyoruz. Bakiniz buraya Kibris’imizin Cumhurbaskani geldi, gitti. Allah’a sükürler olsun sehrimizi gerçekten öve öve bitiremedi. O açidan bizim bu sehri hep olumlu paylasmamiz lazim. Bu bizim olmazsa olmazimiz. Bu sehri olumsuz olarak konusmanin hiç kimseye bir faydasi olmaz. Sükür olumsuz olarak konusulacak bir sehir de zaten yok. Emegi geçenlerin basta Haseki baskan olmak üzere hepsine, belediye baskanlarimiza, milletvekillerimize, siyasilerimize ayri ayri ben tesekkür ediyorum. Sehrimizle gurur duyuyoruz, sehrimizi seviyoruz. Sizi mahcup edecek bir adim atmadik. Ihmal etmedik. Ilçelerimiz, mahallelerimiz, köylerimiz hepsinde elhamdülillah yollarimizi açtik, hizmetlerimizi getirdik. Bizi seven, seçen, hizmet etmemize vesile olan siz kardeslerimizin, 1 buçuk milyon Kayserili hemsehrilerimizin basini yere egdirmememiz lazim. Bize yakisan bu. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da eminim ve inaniyorum ki daha da fedakârca, daha da gayretli sekilde el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içerinde hep beraber çalisacagimizi buradan paylasiyor, sag olun, var olun, bir olalim, diri olalim, hep beraber Kayseri olalim diyorum” diye konustu.



Özhaseki: “Isler kötüye giderse, hareket, bereket olmazsa herkes geriler”

Esnaf istisare toplantisinda, sehirde isler kötüye giderse, hareket, bereket olmazsa herkesin gerileyecegini dile getiren AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, sehrin kötü tanitilmamasi gerektigine de degindi. Özhaseki, sorun yasayan varsa kendilerini aramasini söyleyerek, arandiginda önüne düsecegini, sorunlari da çözecegini ifade etti.

Esnaf odalari temsilcileri ise konusmalarinda Kayseri’de yapilan hizmetlerden duyduklari memnuniyeti dile getirerek Baskan Büyükkiliç ile Kayseri’deki AK Partili siyasilere tesekkür etti.
Kaynak: İHA