IBB Cenazeyi 'Yolda Birakti' Iddiasi

Vefat eden yakinlarinin cenazesini alarak IBB cenaze nakil araciyla yola çikan vatandaslar, yogun kar nedeniyle yolda kaldi. Iddiaya göre araç yolda kalinca IBB aracindaki imam ve soför cenazenin yakindaki bir camiye ulastirilmasi gerektigini söyledi. Cenaze yakinlari Sultangazi Belediyesi’nden yardim isteyerek cenazeyi baska bir araca tasidi.

Vefat eden yakinlarinin cenazelerini alan vatandaslar, IBB cenaze nakil araciyla yola çikti. Ancak son günlerde Istanbul’da etkili olan kar yagisi nedeniyle yollar kapandi. Iddiaya göre araç yolda kalinca IBB aracindaki imam ve soför cenazenin yakindaki bir camiye ulastirilmasi gerektigini söyledi.

Durum üzerine saskinlik yasayan vatandaslar, cenazeyi servis yardimi istedikleri Sultangazi Belediyesi’nin aracina tasidi.

“Imam ve soför cenazemizi alip bize 1,5 kilometre ilerideki camiye tasimamizi söyledi"

Yasananlari anlatan cenaze sahibi vatandas: “Cenazeye gidecektik, kar yagisi yüzünden yollar kapandi. Imam ve soför cenazemizi alip bize 1,5 kilometre ilerideki camiye tasimamizi söyledi.

Ben büyüksehir belediyesinin buraya kepçe ya da traktör göndermesini, yolu açmasini, yardimci olmalarini söyledim. Arkadaslar yapacak bir seyleri olmadigini söylediler, 153’ü aramami söylediler. Sultangazi Belediyesi bize yardimci oldu. Su an cenazemiz Sultangazi Belediyesi aracinda, bu yolun bir an önce açilip cenazemizi Mezarliklar Müdürlügü’ne ya da herhangi bir camiye ulastirmamizi istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA