Koronavirüsü yarattığı iddia ediliyordu! Bill Gates'ten akılalmaz Güneş projesi

Koronavirüs pandemisi gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in koronavirüsü yarattığı iddia ediliyor. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan iş insanının son projesi ise akıllara durgunluk verdi: Güneşi karartacak...

Koronavirüsü yarattığı iddia ediliyordu! Bill Gates'ten akılalmaz Güneş projesi
Koronavirüs pandemisi gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Ancak gezegenimizi bekleyen daha büyük bir tehlike var; Küresel Isınma!

Küresel Isınma'ya karşı daha önce katıldığı pek çok platformda uyarılarda bulunan Bill Gates ilk adımı attı.

Milyarder iş insanı dünyayı soğutmak için stratosfere milyonlarca ton toz kireçtaşı püskürtme projesine destek verdi.

Haziran ayında yapılacak ilk deneme kapsamında yeryüzünden 12 mil yüksekliğe çıkacak balonlar stratosfere 2 kilogram toz kireçtaşı sıkacak.

TESTİN MALİYETİ 3 MİLYON DOLAR

ABD basınında yer alan haberlere göre, sadece bu test için 3 milyon dolar harcanacak.

Projemim nihai amacı tonlarca toz kireçtaşını bu bölgeye yerleştirerek Güneş'ten gelen ışınları azaltmak ve gezegeninin ısınını düşürmek.

Koronavirüsü yarattığı iddia ediliyordu! Bill Gates'ten akılalmaz Güneş projesi

Başka bir deyişle bu proje ile 'Güneş'i kısmak' isteyen bilim insanları Küresel Isınma'ya bu adım ile çare bulmak istiyor.

Ancak bazı çevreler bu projenin hava sistemleri için feci sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Her fırsatta dünyayı küresel ısınma tehlikesine karşı uyaran milyarder işadamı Bill Gates'in de aralarında yer aldığı bağışçılar tarafından finanse edilen ve küresel ısınmayı yavaşlatmayı planlayan 'SCoPEx' isimli proje kısa süre içerisinde test edilecek.

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından geliştirilen projenin amacı, stratosfere tebeşir tozu olarak da bilinen kireçtaşı tozunu yayarak kutuplara düşen güneş ışınlarının etkisini azaltmak.

Stratosferi kaplayacak toz sayesinde güneş ışınlarının sebep olduğu sera gazı etkisinin yavaşlayacağına inanan bilim insanları, ilk deneyi haziran ayında gerçekleştirmeyi planlıyor.

ÇARE TEBEŞİR TOZU

Projeye göre milyonlarca ton kireçtaşı dolu dev bir balon, İsveç'in Kiruna kasabasından gökyüzüne gönderilecek ve stratosferin her tarafına kireçtozunu yayacak.

Projeye karşı çıkan bazı araştırmacılar, yeryüzüne tonlarca toz yayacak bu planın gezegenin hassas dengesini bozarak kasırga ve daha tehlikeli doğa olaylarına yol açabileceğini söylüyor.

Bill Gates de projeye destek verdiğini açıkladıktan sonra pek çok tepki almıştı.