Kariyer Bulusmalarinin Ilk Konugu Kaymakam Oktay

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde Belediye Egitim Merkezi’nde ögrenciler gelecegi hazirlaniyor.

Kariyer Bulusmalarinin Ilk Konugu Kaymakam Oktay
Her pazartesi Müftü Sami Türkel ile farkli mekanlarda gerçeklestirilen “Soruyorum, Aslini Ögreniyorum“ programinin yani sira Pyd. Uzm. Çvs. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesinde “Kariyer Bulusmalari“ basladi.

Bulusmalarin ilk konugu ise Kaymakam Zafer Oktay oldu. Millet Kütüphanesinde gerçeklestirilen programda gençler merak ettiklerini sordu, Oktay cevapladi. Gençlerin meslek tercihi ve gelecegini sekillendirmek adina faydali olabilecek programin farkli konuklarla devam edecegi belirtildi.

Gençlerin egitimine önem verdiklerini, degerlerine bagli bireyler olarak yetismesinin önemli oldugunu belirten Sindirgi Belediyesi Kültür Ve Sosyal Isler Müdürü Salih Durak, “Sindirgi Belediyesinin sosyal etkinlik merkezi olan SIBEM’de bugün kariyer günleri kapsaminda ilçe kaymakamimizi agirladik. Baskanimiz Ekrem Yavas’in egitimci olmasi, egitime önem vermesiyle bu sene 150 ögrencimiz kayit oldular SIBEM’imize. Bu kapsamda onlarla her hafta farkli etkinliklerle akademik basarisinin yaninda sosyal etkinliklerle de onlari hayata hazirlamak en büyük arzumuz. Özellikle meslek gruplari, kendilerine hedef seçebilecekleri kariyer yapmis kisilerle onlari bulusturup, insallah hayata hazirlamak amacimiz. Biz gençlerimize, Sindirgi gençligine güveniyoruz. Onlarda kendilerine güvensinler“ dedi.

Sindirgi Belediyesi Egitim Merkezi Müdürü Murat Can, “Sindirgi Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezinin düzenlemis oldugu kariyer gecelerinin ilkini düzenledik bu aksam. Her 15 günde bir düzenlemeyi planliyoruz farkli meslek gruplariyla. Normal derslerinin disinda bu tür etkinliklere devam edecegiz insallah. Detayli bir sekilde, soran, sorgulayabilen, sordugunun cevabini alma kabiliyetini, yetenegini gelistirme noktasinda elimizden geldigince bünyemizde bulunan yaklasik olarak 150-160 tane ögrencimize bu farkindaligi kazandirmak maksadimiz bu. Bugünkü ilk konugumuz Sindirgi Kaymakamimizdi. Daha sonra farkli meslek gruplarindan doktor olabilir, hemsire olabilir, ögretmen olabilir, Milli Egitim Müdürü olabilir. Ögrencilerin ihtiyaçlarinin eksikligi tespiti noktasinda çesitli meslek gruplarini da misafir edecegiz insallah“ dedi.

Gençlerle güzel bir sohbet gerçeklestirdiklerini, sorularinin cevap buldugunu belirten Kaymakami Zafer Oktay, “Bu aksam belediyemizin egitim kurulusu olan SIBEM’le beraber ögrencilerimizle bulustuk. Gerçekten çok verimli bir gün oldu. Meslek tanitimi adina aslinda hem kaymakamlik meslegini anlatmis olduk. Tabi daha önemlisi çocuklarimizdan gelen sorularimiza da cevap verme firsati oldu. Güzel bir gün oldu. Çocuklarimizdan gerçekten güzel çok özgün sorular aldik. Bu bakimdan insallah kariyer günleri etkinlikleri kapsaminda yapilan ilk çalisma bugün kaymakamlik meslegiyle basladi.

E tabi sadece meslekle sinirli kalmamak kaydiyla çalisma temposu, motivasyon ve bir çok konularda çocuklarimizla bir araya geldik ve uzun ve güzel bir sohbet oldugunu düsünüyorum” dedi.

Makbule Efe Anadolu Lisesi Ögrencilerinden Erva Topçu, “Bugün kariyer günlükleri kapsaminda Sindirgi Belediyesinin düzenledigi ortamda hep birlikte ilçe kütüphanesinde bulustuk. Ve kaymakam bey de bizimle birlikte oldu. Ona buradan çok tesekkür ediyoruz. Çok güzel bir söylesiydi. Tesekkürler“ seklinde konusurken, Ulas Çavdaroglu ise, “Bugün kaymakamimizin da istirakiyle toplandik. Gayet güzeldi, verimliydi. Hani aldigimiz egitimin sorusunun cevabini almis olduk. Kaymakamimiza buradan çok tesekkür ederiz öncelikle geldigi için. Her sey çok güzeldi. Tesekkürler“ dedi.

Kaynak: İHA