Ünye'nin Il Olma Konusuna STK'lardan Destek

Ordu’nun Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi (ÜTSO) Baskani Irfan Akar’in imza kampanyasiyla baslattigi ve Sivil Toplum Kuruluslari tarafindan da desteklenen Ünye’nin il olma konusu, yapilan toplantiyla yeniden ele alindi.

Ünye'nin Il Olma Konusuna STK'lardan Destek
Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) açikladigi verilere dayanarak Ünye’nin, 130 bini asan nüfusuyla ’il olmaya aday ilçeler’ listesi açiklanmasinin ardindan, ÜTSO tarafindan baslatilan imza kampanyalari sonrasi ilçedeki STK’lar bir araya geldi. ÜTSO’nun konferans salonunda düzenlenen toplantida Baskan Irfan Akar’in imza kampanyasina destek çikilirken, toplantida Ünye için fikir birlikteligi vurgusu yapildi.

“Artik hayallerimizi gerçeklestirme vakti”

TÜIK’in açikladigi verilerin heyecan verici oldugunu söyleyen Ünye Ziraat Odasi Baskani Osman Sarikahraman, Ünye’nin 45 yildir vilayet olma hayali oldugunu belirterek, "Artik bu 45 yillik hayallerin gerçeklestirilme vaktidir. Biz de Ünye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslari ile bir araya gelerek bu konu hakkinda istisareler yaptik. Bu istisareler sonucunda da çesitli çalismalar yaparak bugüne geldik" dedi.



“Ünye’yi seven herkes destek çiksin”

Ünye’yi seven herkesin bu kampanyaya destek çikmasini beklediklerini ifade eden Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Irfan Akar, “Ben her gün çevre illerden ve Istanbul, Ankara, Izmir’den ne zaman bize gelip bu projeyi degerlendirecegiz? Sorulari aliyorum. Ünye’yi ve çevresini seven herkesin bu projeye destek vermesi gerektigini düsünüyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Sivil Toplum Kuruluslari temsilcileri fikirlerini paylasarak Baskan Akar’in girisimlerine destek çiktiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA