JASAT, Suçlulara Göz Açtirmiyor Açiklamasi 1 Günde 5 Zanli Yakalandi

Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli, jandarma dedektifleri olarak da bilinen JASAT ekipleri, haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 5 zanliyi kiskivrak yakaladi. Adliyelere sevk edilen zanlilar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JASAT, Suçlulara Göz Açtirmiyor Açiklamasi 1 Günde 5 Zanli Yakalandi
Izmir Il Jandarma Komutanligi, suç ve suçlularla mücadele kapsaminda aranan sahislarin yakalanmasina yönelik olarak, ilgili Cumhuriyet Bassavciliklarinin koordine ve talimatlari dogrultusunda çalismalar yürüttü. Ilçe Jandarma Komutanliklari ve jandarma dedektifleri olarak da bilinen Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT), haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan zanlilari yakalamak için teknik ve fiziki takip baslatti. Yürütülen takip sonucu adresleri belirlenen zanlilari yakalamak için 14 Ocak tarihinde 5 ayri operasyon düzenlendi.



1 günde 5 zanli yakalandi

Ekipler tarafindan gerçeklestirilen operasyonlarda, "Kullanmak için Uyusturucu veya Uyarici Madde Satin Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak" suçundan hakkinda 3 yil kesinlesmis hapis cezasi bulunan T.Y. Kemalpasa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde, "Kasten Öldürmeye Tesebbüs" suçundan hakkinda 7 yil 6 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunan K.K. Dikili ilçesi Çandarli Mahallesi’nde, "Kasten Yaralama" suçundan hakkinda 4 yil 2 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunan E.D. Dikili ilçesi Ismetpasa Mahallesi’nde, 4 farkli suçtan aranan ve hakkinda 13 yil 33 ay 15 gün kesinlesmis hapis cezasi bulunan F.U. Torbali ilçesi Ayrancilar Mahallesi’nde, 7 farkli suçtan aranan ve hakkinda 10 yil 5 ay 15 gün kesinlesmis hapis cezasi bulunan G.Ö. ise Ödemis ilçesi Üç Eylül Mahallesi’nde kiskivrak yakalandi.

5 süpheli de tutuklandi

Gözaltina alinan süpheliler jandarmadaki sorgu ve islemlerinin ardindan adliyelere sevk edildi. Adliyede hakim karsisina çikan 5 süpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Izmir II Jandarma Komutanligi ekiplerinin basta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devami, genel emniyet ve asayisin saglanmasi ile kaçakçilikla mücadele etmek için çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA