'Esenyurt Edebiyat Ve Sanat Festivali' Kapilarini Açti

Esenyurt Belediyesi’nin 14-24 Ocak tarihleri arasinda yapilan ‘Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’ vatandaslara kapilarini açti. Ilçede ilk defa düzenlenen festival, sanat ve edebiyatseverleri Esenyurt’ta bulusturdu.

'Esenyurt Edebiyat Ve Sanat Festivali' Kapilarini Açti
Esenyurt’ta ilk kez genis kapsamli olarak gerçeklestirilen ‘Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’ Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde basladi.

Birçok yayinevinin katildigi kitap fuari vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilandi. Etkinlige Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Nebil Özgentürk, Sahin Sancak, Haydar Ergülen, Zeynep Oral, Zuhal Olcay ve çok sayida sanatsever katildi.

10 gün boyunca devam edecek olan festival, 2’nci gününde Baris Ince, Akin Birdal, Sinan Meydan ve Nasuh Mahruki’nin programiyla devam edecek.

“Ilginin yüksek olmasi beni çok sevindirdi”

Etkinlige katilan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Çok heyecanliyim bende, böyle bir etkinligi yapmis olmak çok degerli benim için, uzun yillardir yapmak istedigim ve yapamadigimiz bir etkinlik. Özellikle Esenyurt’u olusturan vatandaslarin büyük bir bölümü gençler, gençlerin insanlarin edindikleri tecrübeleri kitaplardan ögrenmeleri, bunlari yasamlarina dönüstürmüs olmalari, birbirlerini sevmeleri, kaynasmalari, bir arada yasamalari adina kültür, sanatla ve herkesin birbirini anlayacagi bu duygu dilini ögrenmekle çok sey kazanacaklarini düsünüyorum. Ilginin yüksek olmasi da beni çok sevindirdi. Etkinligin basindan beri çok degerli insanlar geldiler, müthis bir ilgi var insallah bundan sonra daha güzel etkinlikler olacak. bu bir baslangiç ama önümüzdeki süreçlerde Türkiye’ye damgasini vuracak önemli bir festivale dönüsecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Kitap almaya geldik”

Festivale katilan Oya Varova, “Oglumla beraber geldik, oglum ögrenci kitap almaya geldik. Oglumun da böyle bir festivalde bulunmasini istedim. Daha önce böyle bir festivale gitmemistik” dedi.

“Hem gezelim hem de festivale bakalim diye geldik”

Festivale ailesi ile birlikte katilan Nazim Çoban, “Çocuklarla birlikte etkinlik için geldik, kirtasiyelerde bulamadigimiz kitaplari burada bulduk, fiyatlarda uygundu. Hem gezelim, hem de festivale bakalim diye geldik, çokta güzel oldu. Iyi ki yapmislar, yapanlara tesekkür ediyorum ellerine ve emeklerine saglik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA