Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Dünya Degisti, CHP'nin Siyaset Tarzi Degismedi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Dünya degisti, Türkiye degisti ama CHP degismedi. Türkiye’nin siyasi iklimini zehirlemeye çalisiyorlar. 2023’te sandikta kendilerini bekleyen akibetten kurtulamayacaklar. Kemal Kiliçdaroglu ve yandaslari milletin hafizasindan silinip gidecekler” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Dünya Degisti, CHP'nin Siyaset Tarzi Degismedi'
Aydin’da yapimi tamamlanan 1 milyar 353 milyon tutarindaki projelerin açilisini gerçeklestiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, açilis sonrasinda AK Parti Aydin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi’nda partililere hitap etti. Cumhurbaskani Erdogan, kendisini “Duyanlara Duymayanlara” sarkisi esliginde sevgi gösterisinde bulunarak karsilayan partililere, “Insallah, bu yolda ölene kadar yürüyecegiz” diyerek konusmasina basladi.

“Rabbime hamdolsun bana sizler gibi bir teskilat nasip etti” diyen Erdogan, “Aydinli kardeslerimin misafiri olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün Aydinli kardeslerimle kucaklasmaya geldik. Aydin’a gönüller kazanmaya geldik. Aydin’i gerçekten çok özlemistik, bugün gördük ki Aydin da bizi özlemis. Son 20 yildir oldugu gibi Aydin bize gönlünü açti. Aydin’in adeta balkonlara tasan sevdasina sahit olduk. Buradan tüm Aydin’a en kalbi tesekkürlerimi sunuyorum. Bize sahip çikan Aydinlilara sükranlarimi sunuyorum. Biz bu sehri, insanlarini seviyoruz. Biz tüm Türkiye’yi seviyoruz. Rabbime bu güzel ülkeye hizmet etme firsati verdigi için hamd ediyorum” dedi.



“Menderes gönül kumasi ipekten dokunmus bir siyasetçiydi”

Aydin’in Adnan Menderes gibi bir millet adamini Türkiye’ye kazandiran bir sehir oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Bugün merhum basbakanimizi, yigit zeybegimizi kendi memleketinde özlemle yad ediyoruz. Açilisini yapacagimiz müze ile onun ismini gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha kazandirmanin mutlulugunu yasayacagiz. Rahmetli Menderes, gönül kumasi ipekten dokunmus, çalismis, ders sahibi bir siyasetçiydi. Tek parti döneminden sonra Anadolu insaninin yüzü ilk kez onunla güldü. Türkiye hizmetle, yatirimla onunla tanisti. Imam hatip okullari onun döneminde açildi. Ezani Muhammed-i 18 yil sonra onun zamaninda aslina uygun okundu. Anadolu yollarla, okullarla, traktörle rahmetli Menderes zamaninda tanismistir. Türkiye’yi ekonomik, siyasal olarak çok ileriye tasimistir. 10 yil süren hizmeti boyunca milletimizin gönlünde taht kurmustur. Sehit edilmesinin üzerinden 60 sene geçmesine ragmen milletimiz kendisini unutmamistir. Yassiada mahkemeleriyle onu idama götürenleri asla unutmamistir. CHP bunun bedelini ama dünyada ama ebedi dünyada ödeyeceksiniz. Gençlerimizin Menderes’e kurulan tuzaklari çok iyi ögrenmesi lazim. Gençler, o karanlik günleri ne kadar iyi bilirsek, CHP’nin yürüttügü siyaseti çok iyi anlariz” diye konustu.



“Dünya degisti, Türkiye degisti, CHP degismedi”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayat bir siyaset tarzi sergiledigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “Dünya degisti, Türkiye degisti ama CHP’nin siyaset tarzi degismedi, bayat senaryo sergilemek istiyor. Türkiye’nin siyasi iklimini zehirlemeye çalisiyorlar. Kamu kurumlarina baskinlar düzenleyerek, devleti felç etmek için ugras veriyor. Milletimizi sindirebileceklerini saniyorlar. Insanimizi rencide ederek basarisizliklarini örtmenin hesabini yapiyorlar. Bunlari yaparken Türkiye’nin eski Türkiye olmadigini hesap edemiyorlar. 15 Temmuz destani ile beraber Türkiye’de demokrasi disi yöntemlerin kapandigini göremiyorlar. Güya milletvekili sifatini tasiyorlar, bu milletin sabir sinirlarini göremeyecek kadar yabancilar. Halka açikça yalan söyleyerek iktidar kapisini aralayacaklarini saniyorlar” dedi.



“Kiliçdaroglu ve yandaslari milletin hafizasindan silinip gidecek”

Cumhurbaskani Erdogan, Haziran 2023 seçimlerinde CHP’nin sandikta bekleyen akibetten kurtulamayacagini ifade ederek, “Daha yönettikleri belediyelerde vatandaslar temel hizmetleri alamazken, çiftçiye bedava elektrik vermeyi taahhüt ediyorlar. Bu çilgin projenizi büyüksehir belediyelerinde baslatin. Ücretsiz elektrigi benim Aydinli kardeslerime verin. CHP’ye gönül veren kardeslerime söyleyin, ipe un sermeyin, vaadinizi hemen gerçeklestirin. Yapamazlar, veremezler, meydanlarda verdikleri namus sözleri gibi bunu hayata geçiremezler. Çünkü bunlarin Türkiye’nin meselelerine çözüm bulmak gibi dertleri yok. Bunlar siyasi ömürlerini birkaç sene daha uzatmak derdinler. 2023’te sandikta bekleyen akibetten kurtulamayacaklar. Kemal Kiliçdaroglu ve yandaslari milletin hafizasindan silinip gidecekler. Bize düsen bu süreçte kendi saflarimizi sik tutmaktir. Kapisini çalmadigimiz her insanin vebalinin üzerinde oldugunu aklimizdan çikarmamaliyiz. Sehrimize kazandirdigimiz hizmetleri tek tek anlatmaliyiz. Azmin, gayretin, cesaretin önünde hiçbir engel duramaz. Çalistikça, emek verdikçe bunun önemli neticelerini aliyoruz. Sadece son dört ayda 100 bin gencimiz partimize katildi.

Gençlerin ilgi odagi olan parti AK Parti’dir. 11 buçuk milyona ulasan toplam üye sayimizi arttirmak için tempomuzu arttirmamiz gerekiyor. Bu konuda sizlere güveniyorum” dedi.

Kaynak: İHA