Hatay'da Iskenceli Cinayete 7 Tutuklama

Hatay’da 21 Ekim’den bu yana kayip olarak aranan Murat Çapar’i uyusturucu ticareti nedeniyle iskence ederek öldürüp haliya sardiktan sonra ormanlik alana attiklari iddiasiyla gözaltina alinan 9 kisiden 7’si tutuklandi.

Hassa ilçesinde 21 Ekim 2021’de ortadan kaybolan Murat Çapar (41) için ailesi kayip basvurusunda bulundu. Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) ile Hassa Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, yaptigi çalismada, Murat Çapar’in uyusturucu madde ticaretinden kaynakli alacak verecek meselesi nedeniyle aralarinda tartisma çikan ve çesitli suçlardan sabikali M.A.Ç., A.B., Y.K., E.Ö., G.Ö., G.K., S.A., S.B., A.B. tarafindan planlanarak ve tasarlanarak dövülüp, yapilan iskence sonucunda öldürüldügü ve cesedinin haliya sarilarak Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde bulunan ormanlik alana atildigini belirledi.

Murat Çapar’in cansiz bedeni, 9 Ocak’ta birakildigi ormanda bulundu.

Gözaltina alinan 9 kisi jandarmadaki sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 7’si tutuklandi, 2’si tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA