Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Güler Kentte Yürütülen Çalismalari Anlatti Açiklamasi

'Klasik belediyecilik çalismalarinin ötesinde nitelikli tarima da agirlik veriyoruz, hayvancilik alaninda da önemli yatirimlar kente kazandirildi'.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, klasik belediyecilik çalismalarinin ötesinde nitelikli tarima da agirlik verdiklerini, hayvancilik alaninda da önemli yatirimlarin kente kazandirildigini söyledi.

Güler, kentteki bir otelde düzenlenen basin toplantisinda, Ordu'yu bir bütün olarak ele aldiklarini, bir cazibe merkezi yapmak istediklerini söyledi.

1 yillik bütçe ile 2 yillik is yaptiklarini ifade eden Güler, "Tüm Ordu ilinde bu hizmetleri gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz bu çalismalarla Ordu'nun katma degerini artiriyoruz. Tüm bunlari yaparken Ünye'siyle, Fatsa'siyla, Akkus'uyla, Gölköy'üyle birlikte yapiyoruz. Bizim buradaki temel amacimiz sadece Ordu degil, komsu illerin de bize akisini saglamak." dedi.

Yerel yönetimlerdeki alisilmis düzenin disina çiktiklarini ve vites yükselttiklerini anlatan Güler, su sorunlarina nester vurduklarini, 2.5 yillik sürede önemli yatirimlari hayata geçirdiklerini belirtti.

Güler, klasik belediyecilik çalismalarinin ötesinde nitelikli tarima da agirlik verdiklerini, hayvancilik alaninda da önemli yatirimlarin kente kazandirildiginin altini çizdi.

Mesudiye ilçesinde kurulan Hayvan Bakim Oteli ve Kiralama Merkezi'nin üreticilere kolaylik sagladigini vurgulayan Güler, söyle devam etti:

"Kis aylarinda hayvan bakiminin zor olmasi dolayisiyla üreticiler hayvanlarini satmak zorunda kaliyordu. Elden çikarmak zorunda olduklari için bu hayvanlar ucuz satiliyordu. Baharda tekrar hayvancilik yapacak olan üretici ucuza sattigi hayvani daha pahali bir fiyata geri alacak ve iki defa para kaybedecek. Biz de dedik ki üreticimiz iki defa para kaybetmesin biz o hayvanlara kisin bakalim yazin geri verilim. Böyle bir model gelistirdik. Bu çalismamiz çok ilgi gördü."

Sehirde üretimine baslanan tibbi aromatik bitkilerle findiga alternatif gelir elde etmek için çalisma yaptiklarini kaydeden Güler, Ulubey ilçesinde kurduklari biyoinavasyon merkeziyle de bu ürünleri islemeyi amaçladiklarini aktardi.

Güler, findigin dönümünde 2-3 bin lira kazandirdigina deginerek, "Tibbi aromatik bitkilerle bir dönümde 25-30 bin lira arasi para kazaniliyor. Bu sebeple bu çalismalara agirlik verdik. Findiga ilaveten findik alti yapilabilecek bir çalisma gerçeklestiriyoruz. Bu ürünleri kurdugumuz biyoinavasyon merkezinde isleyerek farkli alanlarda da kullanilmasini sagliyoruz." diye konustu.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'ndaki çalismalarin azaldigini aktaran Güler, yolun tamamlanmasiyla çok daha rahat bir ulasim saglanacagina isaret etti.

Belediyenin istirak sirketi ORBEL AS olarak maden yatagi satin aldiklarini ve orada üretim yapmaya baslayacaklarini anlatan Güler, "Otoparkla ugrasan bir sirketi biz dev bir sirket yaptik. Su anda asfaltini yapiyor, maden isletecek. 15 milyon liralik bir sirket, su anda aktif degerini 10'a katladi. Asfalt, kaldirim, yol, çöp bunlar zaten yapiliyor. 19 ilçemiz ile çok iyi anlasiyoruz. Hepsi birbiri ile güzel anlasan bir ekibiz biz." ifadelerini kullandi.

Baskan Güler, bütün ihalelerin canli olarak yayinlandigini, herkesin istedigi zaman takip edebilecegini dile getirdi.
Kaynak: AA