Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'in Güneyine Düzenledigi Balistik Füze Saldirisinda 2 Çocuk Yaralandi

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdigi balistik füze ve bomba yüklü insansiz hava aracinin (IHA) 2 çocugun yaralanmasina, 14 evinde zarar görmesine neden oldugunu duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'nin haberine göre, Suudi Arabistan Savunma Bakanligi Sözcüsü Turki el-Maliki, Husilerin, Suudi Arabistan'in güney bölgesine 3 balistik füze ile bomba yüklü 3 IHA gönderdigini belirtti.

Ülkenin dogusundaki Demmam kentinde bir balistik füzenin imhasi sirasinda sarapnellerin, sivil yerlesim alanina düstügünü ifade eden Maliki, olayda 2 çocugun yaralandigini, 14 evde de hafif hasar tespit edildigini aktardi.

Maliki, sivilleri ve sivil yerlesim yerlerini korumak için uluslararasi insan haklari hukukuna uygun sekilde önlemler aldiklarini kaydetti.

Husilerden henüz konuya iliskin açiklama yapilmadi.

Dün, Koalisyon güçleri Husilerin, Suudi Arabistan'in güney bölgesine bomba yüklü 4 IHA ile 2 balistik füze gönderdigini açiklamis, Hava Savunma Kuvvetlerince bunlarin etkisiz hale getirildigini duyurmustu.

Suudi Arabistan'da bazi haber siteleri de ülkenin dogusundaki Demmam kentinde bir patlama sesinin duyuldugunu aktararak, patlamanin nedenine iliskin herhangi bir bilgi paylasmamisti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Iran destekli Husiler, sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini balistik füze ve IHA'larla hedef aliyor.

Kaynak: AA