Yemen'deki Husiler Suudi Arabistan'a 10 IHA Ve 6 Balistik Füzeyle Saldiri Düzenlediklerini Duyurdu

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Suudi Arabistan topraklarina insansiz hava araçlari (IHA) ve balistik füzelerle çok sayida saldiri gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, yaptigi yazili açiklamada, Suudi Arabistan'in Dammam sehrindeki Ras Tanura Limani'nda bulunan Aramco tesislerine bomba yüklü 8 IHA ve bir balistik füze ile saldiri düzenlediklerini belirtti.

Suudi Arabistan'in güneyindeki Cazan ve Necran kentleri ile Cidde'de bulunan Aramco tesislerine de 5 balistik füze ve 2 IHA ile saldiri gerçeklestirdiklerini ifade eden Seri, hedeflerin tam isabetle vuruldugunu ileri sürdü.

- Suudi Arabistan 7 IHA ile 5 balistik füzenin imha edildigini duyurmustu

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçlerinin dün ve bugünkü açiklamasinda, Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdigi 7 IHA ile 5 balistik füzenin imha edildigi belirtilmisti.

Açiklamada, ülkenin dogusundaki Demmam kentinde bir balistik füzenin imhasi sirasinda sarapnellerin, sivil yerlesim alanina düstügünü ve olayda 2 çocugun yaralandigini, 14 evde de hafif hasar tespit edildigi aktarilmisti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Iran destekli Husiler, sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini balistik füze ve IHA'larla hedef aliyor.

Kaynak: AA