Van'da Kadinlar Belediyenin Açtigi Merkezlerde Spor Yapiyor

Van'da Içisleri Bakanliginca görevlendirme yapilan Ipekyolu Belediyesince açilan 'kadin spor merkezleri'ne kadinlar yogun ilgi gösteriyor Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan: 'Kadin Spor Merkezlerimizde zumba, boks gibi birçok alanda ücretsiz hizmet veriliyor. Su an 2 bin kadin spor merkezlerimizden faydalaniyor. Merkezlerimize yogun ilgi var. 3 ve 4'üncü merkezimizi açmayi planliyoruz' Ayse Sarigül 'Çocuklarimiz burada oyun oynuyor, biz de sporumuzu rahatlikla yapiyoruz'

EMRE ILIKAN - Van'da Içisleri Bakanliginca görevlendirme yapilan Ipekyolu Belediyesince açilan "kadin spor merkezleri" yogun ilgi görüyor.

Açildigi günden bu yana araliksiz hizmet veren iki merkezden bugüne kadar 2 bin kadin faydalanarak spor yapma imkanina kavustu.

Ücretsiz kafeteryasi, çocuk oyun alani bulunan spor salonlarinda kadinlar, üç grup halinde kardiyo (Kalp atislarini hizlandirmak amaci ile yapilan antrenman), step, aeorobik gibi egzersize dayali sportif aktiviteler yapiyor.

Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan'in talimatiyla insasina baslanan ve kisa sürede tamamlanan kadin spor merkezleri haftanin 7 günü 09.00 ila 21.00 saatleri arasinda hizmet veriyor.

- "Su an 2 bin kadin, spor merkezlerimizden faydalaniyor"

Aslan, AA muhabirine, göreve geldiklerinde kadinlara, gençlere ve çocuklara daha güzel hizmet sunmak için çalismalara basladiklarini söyledi.

Ilçeye kadin spor merkezlerini kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Aslan, "Kadinlarimizi ziyaret ettik. Sosyallesecekleri, spor yapabilecekleri alanlarinin olmadigini fark ettik. Ilçemize kadina yönelik iki spor merkezi kazandirdik. Yasli teyzelerimiz buraya geliyor. Kadin spor merkezlerimizde zumba, boks gibi birçok alanda ücretsiz hizmet veriliyor. Su an 2 bin kadin spor merkezlerimizden faydalaniyor. Merkezlerimize yogun bir ilgi var. 3 ve 4'üncü merkezimizi açmayi planliyoruz." diye konustu.

Merkezlerin haftanin 7 günü açik oldugunu, her grubun 3 gün boyunca spor merkezinin faaliyetlerinden faydalandigini aktaran Aslan, merkezlerin kafe, çocuk oyun ve spor alani, ekipman, soyunma odasi ve lavabolariyla çok modern bir görünüme sahip oldugunu ifade etti.

Vatandaslardan çok güzel geri dönüsler aldiklarini dile getiren Aslan, sunlari kaydetti:

"Spor yapan, hem ruhsal hem de fiziksel anlamda saglikli kadinlarimiz, bireylerimiz olsun istiyoruz. Spor birçok hastaligi önlüyor. Kadinlar, çocuklarini oyun alanindaki görevli arkadaslara teslim ederek alaninda uzman hocalarin gözetiminde sporlarini yapiyor. 60 yas üstü teyzeleri burada görüyorum. 'Yürüyemiyordum, kardiyo yaptiktan sonra merdiven çikabiliyorum. Çarsiya, pazara, bakkala, manava çok rahat gidebiliyorum' diyen teyzeler var. Kadinlarimizin sosyallesmelerini, streslerini atabilmelerini, hayata daha güzel bakabilmelerini saglamak adina bu mekanlari hizmete sunduk. Çalisanlarimizin tamami kadin. Alt ve üstyapinin yaninda insanlarimizin gönlüne dokunmamiz, vatandaslarimizin ihtiyaçlarina en üst düzeyde karsilamamiz gerekiyor."

Kursiyerlerden Fatma Erdurmus da ilk defa spor salonuna geldigini aktardi.

Salonda çok güzel vakit geçirdigini belirten Erdurmus, "Kadin spor merkezi açildigi ilk günden bu yana spor yapmaya geliyorum. Hocalarimiz bizimle ilgileniyor. Ilk zamanlarda çok zorlandim. Simdi tüm hareketler bana çok basit geliyor. Rahatlikla her seyi yapabiliyorum. Daha öne ev isi yaptigimda çok yoruluyordum. Su an daha dinamik ve kuvvetliyim. Burasi çok temiz. Çocuklarimi oyun alanina birakip spor yapmaya çikiyorum. Çocuklarimizla bire bir ilgileniyorlar. Biz de gönül rahatligiyla spor yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Çok mutluyuz"

Ayse Sarigül ise merkeze haftanin belirli günleri spor yapmaya geldigini anlatti.

Kadin spor merkezinde sosyallestiklerini, yeni arkadasliklar edindiklerini kaydeden Sarigül, söyle konustu:

"Antrenörlerimizden çok memnunuz. Herkes alaninda uzman. Burada tüm imkanlarimiz var. Çocuklar için oyun alanlari yapilmis. Çocuklarimiz burada oyun oynuyor, biz de sporumuzu rahatlikla yapiyoruz. Daha önce sürekli evdeydik, çocuklarla ugrasiyorduk, ev isi ve yemek yapiyorduk. Her gün ayni isleri tekrarliyorduk. Burada hem kafamiz dagiliyor hem spor yapiyoruz hem de çay kahvemizi içip arkadaslarla sohbet ediyoruz. Çok mutluyuz. Emegi olan herkesten Allah razi olsun."

- "Hem kilo verdim hem de savunma sanatini ögrendim"

Iki çocuk annesi Emine Aydemir de salonda çalisarak kilo verdigini ifade ederek, "Ipekyolu Belediyesi bize çok güzel imkanlar sunmus. Fazla imkanimiz olmadigi için buralar bizim için çok avantajli oldu. 10 yildir evliyim, sürekli evdeydim. Burada hem kilo verdim hem de savunma sanatini ögrendim. Çok memnunum. Emegi olan herkese tesekkür ederim." dedi.
Kaynak: AA