Sel Felaketinin Yasandigi Bozkurt'ta Balikçilar 'Vira Bismillah' Diyemedi

Balikçi Hasan Karol: 'Selde denize o kadar araba gitti ki, bu arabalar denizin dibinde, herhangi bir tanesi aga takildigi zaman bu agin saglam kalma sansi sifir. O sezonun biter. Zaten herkesin elinde birer tane palamut agi var. Hem maliyetli hem büyük bir ag' Balikçi Arif Erol: 'Ag atma sansimiz yok. Bu seneki sezon bizim için bitti. Denizde buzdolabi, çamasir makinesi, araba akliniza ne gelirse hepsi var'

BILAL KAHYAOGLU - Sel felaketinin yasandigi Bozkurt'ta, av sezonunun 1 Eylül'de baslamasina ragmen balikçilar Karadeniz'e açilamadi.

Siddetli yagislarin ardindan 11 Agustos'ta Ezine Çayi'nin tasmasi sonucu yasanan sel felaketinde, sel sulari önüne kattigini Karadeniz'e sürükledi.

Bölgede küçük teknelerle balikçilik yapanlar, denize sürüklenen kütüklerin teknelerinde hasara yol açmasindan, araç ve esya batiklarinin aglarini yirtmasindan endise ettikleri için yeni av sezonuna baslayamadi.

Ilçeye bagli Ilisi Balikçi Barinagi'ndaki yaklasik 100 balikçi da yeni av sezonu baslamasina ragmen kiyidaki bekleyisini sürdürüyor.

Balikçilardan Hasan Karol, AA muhabirine, babasi ve kardesleriyle birlikte balikçilik yaptigini söyledi.

Büyük bir sel felaketinin yasandigini anlatan Karol, "Balikhanemiz vardi o da selde gitti. Evlerimize giremedik. Çok büyük bir afet yasadik. Yaralarimiz sarilmaya devam ediyor. Bu gidisle sarilacak da." dedi.

Selin her seyi denize sürükledigini ifade eden Karol, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sezon açildi, bir kere denize çikamadik. Teknelerimiz bile karada. Içine ag bile koymadik. Denize ag attigimiz zaman bizim aglarimiz denizin dibinde parçalaniyor. Denize o kadar araba gittigi ki, yüzlerce diyebilirim, kendim de bizzat sahit oldum giden arabalara. Herhangi bir tanesi aga takildigi zaman bu agin saglam kalma sansi sifir. O sezonun biter. Zaten herkesin elinde birer tane palamut agi var. Hem maliyetli hem büyük bir ag. Tek sikintimiz yüzeydekiler degil bir de göremediklerimiz, denizin dibindekiler."

Karol, Ilisi ve çevresinde balikçiligin büyük ölçüde küçük teknelerle yapildigini bu nedenle Karadeniz'e fazla açilamadiklarini kaydetti.

Ilçede 30 yildir balikçilik yapan Arif Erol ise selden sonra ilçedeki neredeyse her seyin denize sürüklendigini belirtti.

Bu nedenle sezona baslayamadiklarini ifade eden Erol, "Ag atma sansimiz yok. Bu seneki sezon bizim için bitti. Denizde buzdolabi, çamasir makinesi, araba akliniza ne gelirse hepsi var. Magduruz." diye konustu.
Kaynak: AA